За разлика от Чл. 5, който се отнася до колективната

...
За разлика от Чл. 5, който се отнася до колективната
Коментари Харесай

Спешна извънредна среща на НАТО в Брюксел заради ситуацията в Полша

За разлика от Чл. 5, който се отнася до груповата самозащита и изисква отговор на НАТО при нахлуване против членове на алианса, Чл. 4 инициира развой на съвещания за реализиране на общо решение.

Полското външно министерство заяви през вчерашния ден, че случаят, при който починаха двама души, е бил предизвикан от ракета съветско произвеждане. От своя страна президентът на Съединени американски щати Джо Байдън осведоми сътрудниците от НАТО и G 7, че в Полша е паднала украинска противовъздушна отбранителна ракета, заяви източник от алианса за Reuters.

Като един от разновидностите за отговор, днешната срещата ще прегледа опцията за затваряне на въздушното пространство на Украйна, сподели финландският външен министър Пеко Хаависто, който ще взе участие в консултациите като наблюдаващ. Освен това ще бъдат разисквани и други разновидности „ по какъв начин да се отбрани Украйна “, добави Хаависто.

Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, сподели, че само Русия е виновна за войната и масираните ракетни удари и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР