Едва ли сте чували името Арън Джеймс, но е възможно

...
Едва ли сте чували името Арън Джеймс, но е възможно
Коментари Харесай

С половин присадено лице и трансплантирано око: да промениш законите на хирургията

Едва ли сте чували името " Арън Джеймс ", само че е допустимо мъчно да го забравите скоро. Американският деец е първият човек в света, на който е заменено по хирургически път половината лице, в това число и цялостна подмяна на окото .



През 2021 година, до момента в който работи по високоволтови електропроводи в Арканзас, проводник напрегнато 7200 волта допира лицето му . Ще се въздържим от по-детайлно изложение, просто тъй като и сами можете да се досетите за какви провали става дума, само че самият факт, че Арън оцелява след токов удар, демонстрира какъв щастливец е в действителност.
               

Следва 21-часова интервенция, която включва рядка частична трансплантация на разположение и за революционна трансплантация на око (макар и замяната на роговица, да вземем за пример, да е процедура от години). Сложната процедура сплотява общо над 140 експерти от NYU Langone Health. 

" Самият факт, че извършихме сходна интервенция е безспорен триумф и голям героизъм, за който доста хора по светаа даже не имаха вяра, че е вероятен. А също по този начин и проправяне на пътя в медицината към идващ стадий за възобновяване на зрението ", разяснява водещият хирург в екипа доктор Едуардо Родригес.



Арън към момента продължава да е следен от лекарите , само че въпреки да наподобява много друго по отношение на преди, брачната половинка му Мегън признава, че да го види след интервенцията е " бясно и доста щастливо възприятие "

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР