За Про Нюз Добрич арх. Коларов разказа, че бурята е

...
За Про Нюз Добрич арх. Коларов разказа, че бурята е
Коментари Харесай

Две морета в Балчик, потопени лодки в Бургаско

За Про Нюз Добрич арх. Коларов описа, че бурята е оставила местността без ток още през вчерашния ден към 17 часа, а водата е спряла тази заран. Вече е възобновено електроподаването.

В региона има паднали дървета, счупени покриви и стрехи, както и врати на огради. Част от пътищата са непроходими след паднали клони и дървета.

В морето има скупчване на кораби, които чакат да преминат от северната част на нос Калиакра в посока Румъния.

Ураганният вятър блокира пътища и в региона на Бургас. Временно затворени са секторите Миролюбово - Каблешково, Руен - Айтос, Слънчев бряг - Обзор. Те се почистват от паднали дървета и пътни знаци, предава БТВ.

Пътят Бургас - Малко Търново е отворен при зимни условия, като тук-там е ограничен от паднали дървета. Скоростта напразно доближи над 100 км/ч.

Най-тежка е обстановката в община Руен, където към 30 села са без ток, а тук-там е натрупало 30-40 см сняг. Без електричество са и седем села в община Поморие и четири в община Айтос. Екипите работят по премахване на повредите.

Няма сигнали за бедстващи хора. Властите приканват да се ограничи придвижването на хора и коли поради заплаха от падащи дървета и други предмети. 105 сигнала са получени в ОДМВР-Бургас и над 50 - в пожарната. Има два случая на паднали дървета върху къщи.

Лошото време и ураганните ветрове провокираха петметрови талази в Бургас. Почти няма диря от плажна линията. В мощ са предизвестия за рисково неспокойствие. От полицията оповестиха за bTV, че няколко лодки са потънали на пристанището в Созопол. Водата е заляла и няколко заведения. Няма данни за потърпевши хора.

Циклонът, донесъл неприятното време, към този момент се намира над Черно море, само че надалеч от нашето крайбрежие. Предстои намаляване напразно и стопляне.

Очаква се до понеделник заран всички сигнали да са отстранени, сподели регионалният шеф на Бургас Пламен Янев. Ще бъде преустановен договорът на една от почистващите компании, защото не е реагирала при усложняване на метеорологичната конюнктура нощес, съобщи Янев.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР