За приготвянето на вкусни ястия със заешко месо има четири

...
За приготвянето на вкусни ястия със заешко месо има четири
Коментари Харесай

Какво да сготвим набързо със заешко

За приготвянето на вкусни ястия със заешко месо има четири наложителни продукта: лук, чесън, розмарин и бяло вино – съвсем цяла бутилка за заек към 1.5 кг.

За задушен заек със сос първо месото се панира, като се овалва единствено в брашно и се запържва до златисто. Слага се тенджера, наръсва се със сол и черен пипер. Добавят се наложителните артикули и се поставят продуктите за соса.

Той може да е от сметана и гъби – пресни, замразени или накиснати сухи гъби. Може да комбинирате сметана, моркови и куркума – получава се ослепителен, леко блудкав сос.

Може да употребявате и 6-7 пресни или консервирани обелени домати и маслини без костилки. Каквото и да изберете, го прибавяте в тенджерата дружно с чаша гореща вода.

 Заешко с Моркови

Задушава се към един час и се сервира топло, с щедро количество сос и гарнирано с картофено пюре или сварен ориз.

Задушеният заек с моркови ще провокира похвали от всички посетители. Необходими артикули: 4 глави лук, 500 гр моркови, 600 г заешко месо, 30 мл зехтин, 250 мл зеленчуков бульон, сол, черен пипер, половин връзка магданоз.

 Маринован Заек

Лукът се разрязва на четвъртинки, морковите - на дребни кубчета. Месото се разделя на порционни части. В огромен тиган се запържва в мазнината първо лукът, след това се прибавят морковите и по-късно месото.

Поръсва се с черния пипер и солта и се оставя на котлона за 5 минути. След това се залива с бульона и се оставя да се задуши за към 40 минути.

От време на време се разбърква и в случай че е належащо, се долива малко вода или бульон. Поднася се, поръсено с накълцания магданоз.

Заек по каталонски - това е изтънчено и елементарно за подготвяне ядене: 1 заек, 200 гр доматено пюре, половин литър алено вино, 4 глави лук, 4 скилидки чесън, сол, черен пипер, 250 мл пилешки бульон.

Лукът се нарязва на кубчета и се запържва. Премества се в подобаваща тава. Месото също се запържва и се подрежда върху лука.

Залива се с виното, бульона и доматеното пюре. Поръсва се със сол и черен пипер и се пече 45 – 50 минути в авансово загрята на 180 градуса фурна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР