за прием в детските градини в София. Задължителното предучилищно образование

...
за прием в детските градини в София. Задължителното предучилищно образование
Коментари Харесай

Какви са промените в критериите за прием в детските градини в София?


за банкет в детските градини в София. Задължителното предучилищно обучение към този момент ще стартира от 4-годишна възраст.

Децата на тази възраст ще посещават единствено детска градина, а за 5-годишните и детска градина, или подготвителна група в учебно заведение.

Точките за непрекъснат адрес в София ще са: над 3 години ще се дават 5 точки, а не както до момента 4, за децата от 1 до 3 години точките ще са 4, вместо 3. Малчуганите, които са последна година ще получават 3 точки, а не 2 както до момента.



При над 30 поредни дни отсъствия без пояснение от родителя децата ще се отписват автоматизирано от детска ясла или градина.



2-годишната София и през днешния ден е вкъщи, за нея се грижат бабите ѝ. Няколко точки не ѝ доближават за държавна детска градина.

" Защото имаме непрекъснат адрес по-малко от три години, което ни дава 1 точка по-малко и по тази причина нямахме късмет въобще. Дори не се въртяхме на жребия ", сподели майка ѝ Росислава Маджарова.

Въвежда се глоба за по този начин нареченето " бранене на място ", при което родители записват децата си в градина, а след това те не я посещават. И не уведомяват шефа

Коя причина ще считате за основателна детето да не идва на градина?

" Това са болесттите, неблагополучия в фамилията или различен тежък случай. Затова е по-добре да знаем повода, дружно да си помогнем, да си спомагаме и в последна сметка да се употребява от тези хора, които имат нужда ", съобщи шефът на 99 ДГ “Брезичка ” Иванка Харбалиева.

В тази детска градина за едно място се борят 3 или 4 деца.

Директори и локална власт са уверени, че за 4-годишните във към този момент наложителната предучилищна учители ще има.

Ще има ли задоволително места?

“Там, където в този момент се строят 19 нови гради, предпочитано ще се залагат места за 4-годишните деца - най-малко 1000 места ”, съобщи шефът на дирекция " Образование " в Столичната община Мария Минчева.

С новите промени родителите, които са възпитаници, също получават точка при кандидатстване. До момента са получени заявки от трима.

Майката на София приветства всички промени. И стиска палци тази година щерка ѝ да има повече шанс.

" Не се усещаме добре, желаеме детето да има еднакъв късмет с другите. Трябва децата да бъдат равни, а не едните да имат шанс, а другите - не ", добави Маджарова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР