За преодоляване на последиците от коронавирусната пандемия е необходимо страните

...
За преодоляване на последиците от коронавирусната пандемия е необходимо страните
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Расте значението на ШОС в борбата с коронавирусната пандемия

За превъзмогване на последствията от коронавирусната пандемия е належащо страните от Шанхайската организация за съдействие (ШОС) да обединят старания в битката против рецесията. Това съобщи през днешния ден съветският външен министър, откривайки съвещание в Москва на Съвета на министрите на външните работи от ШОС, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Натрупаният богат опит от равноправното и плодотворно съдействие в редица сфери, ефикасните работни механизми дават опция организацията съответно да реагира на рисковете и провокациите. Значението на солидния ѝ капацитет нараства изключително доста в сегашните условия, когато има потребност от групови старания за превъзмогване на политическите и социално-икономичесите последствия от пандемията, посочи Лавров.

Той уточни, че външните министри на страните от ШОС заседават в навечерието на 75-ата годишнина от основаването на Организация на обединените нации, която е "крайъгълен камък на днешната система на интернационалните връзки ". Лавров предложи участниците да обсъдят ограничения за усилване на взаимоотношението на ШОС със международната организация, за увеличение на приноса на районното обединяване и "формиране на многополюсен международен ред с централната координираща роля на Организация на обединените нации и нейния Съвет за сигурност ".

По думите на съветския външен министър на форума следва да бъдат разисквани предпочитани задания по задълбочаване на външнополитическото съдействие сред членките на ШОС и ходът на подготовката на документи за идната й среща на върха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР