За предстоящата зима са предвидени 18 млн. лева за снегопочистване,

...
За предстоящата зима са предвидени 18 млн. лева за снегопочистване,
Коментари Харесай

Бюджетът за зимно почистване на София е увеличен с 1 млн. лв.

За идната зима са планувани 18 млн. лв. за снегопочистване, заяви пред Българска национална телевизия шефът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов. Увеличението е с 1 млн. лв. по отношение на предходната година, когато множеството от плануваните пари бяха изхарчени още през септември.

Договори са подписани със седемте компании, които дават отговор и за сметопочистването в града. 335 снегорина са в подготвеност за работа, избрани са 55 точки, от които да потеглят множеството от тях. Приоритетно ще се почистват улиците, по които минава градски превоз.

В договорите с компаниите е записано, че до 4 часа след започване на снеговалежа пътното платно би трябвало да бъде почистено. Ако не е, то се постановат санкции за съответния сектор. След това на компанията се дава още един час да почисти в допълнение.

Записано е докога би трябвало да бъдат почистени и пешеходните зони, спирките, методите към подлезите и метростанциите. Ако снеговалежът стартира през светлата част на денонощието, то почистването би трябвало да е осъществено до 18 ч. При начало на снеговалеж в тъмната част на денонощието би трябвало да е почистено до 7.30 ч. на идната заран. Гражданите могат да подават сигнали за непочистени зони в оперативния център на столичен инспекторат. Иванов акцентира, че парковите алеи ще се почистват от други компании, а за почистването към жилищните здания обвързване имат жителите им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР