За празника на жената: Купуваме скъпи рози – внос.Рози от

...
За празника на жената: Купуваме скъпи рози – внос.Рози от
Коментари Харесай

За празника на жената: Купуваме скъпи рози – внос

За празника на дамата: Купуваме скъпи рози – импорт.

Рози от Еквадор ще радват дамите за 8 март и тази година. Вносните цветя от Южна Америка се продават по 7 лв. за численост, сподели инспекция на „ Телеграф “. Търговците ги внасят дружно с контейнерите с банани и по този начин им излиза двойно по-евтино, обясниха осведомени. На сергиите ще има и рози, докарани от Холандия, които по цени на едро се конкурират с еквадорските, а качеството е сходно.

Българските рози от ден на ден изчезват от пазара. Една от аргументите е, че развъждането им през студените месеци у нас е по-сложно, енергоемко и скъпо.

Трайността на нашата роза също е по-слаба. Еквадорските рози устоят по 10 дни и наподобяват все едно са откъснати на момента от храста, обясниха флористи. Първите импортирани тази година са за католическия празник Свети Валентин, който е на огромна респект и в православна България. „ Правим огромни обороти в Деня на влюбените. Почти се изравнява с тези на 8 март, само че женският празник към момента държи шампионата “, изясни цветарката Лилия от борсата „ Димитър Петков “. Жената е повече от 20 години в сектора и споделя, че еквадорските рози са най-качествени, а цената им на едро е конкурентна.

Мъжете по традиция купуват цветя за 8 март освен на обичаните си дами, само че и на колежки, приятелки и познати. Вземат се букети и за учителките в учебно заведение или в детската градина. Традицията у нас е останала още от годините на социализма, а 8 март е измежду най-обичаните празници. За господа с финансови благоприятни условия и изискан усет, които държат да радват дамите с първокласни дарове, се оферират грамадни цветни кошници – 51 рози в кошница излизат 350 лв., като се прави отстъпка от цената на численост – 6 лв., и се заплаща самата кошница и орнаментите в нея. Има и холандски орхидеи по 35 лв., както и огромни букети с разнообразни типове цветя, които потеглят от 50 лв., а оптималният размер се дефинира при поръчка на място.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР