В Бургас започна 31-вото издание на международната ветроходна регата Порт

...
В Бургас започна 31-вото издание на международната ветроходна регата Порт
Коментари Харесай

Започна регатата „Порт Бургас“: Състезанието събира елита на ветроходния спорт у нас

В Бургас стартира 31-вото издание на интернационалната ветроходна регата " Порт Бургас ". Състезанието събира елита на ветроходния спорт у нас.

Малко по-късно ще бъде даден и стартът на надпреварата. То ще стартира с церемониал на участниците, който ще премине пред Морската гара. В момента тече подготовката.

Тази година са записани рекорден брой участници - 250 от България, Румъния, Гърция, Турция и Украйна. Освен гонки в Бургаския залив, надпреварата включва и обиколка към околните острови.

 Проверки по Черноморието: Какво се случва, в случай че предизвестени притежатели не отстранен караваните си? Тази сутрин 2 мин. Проверки по Черноморието: Какво се случва, в случай че предизвестени притежатели не отстранен караваните си?  Проверки по морето поради противозаконни каравани на плажа, санкциите доближават 5000 лева (СНИМКИ) Тази сутрин 2 мин. Проверки по морето поради противозаконни каравани на плажа, санкциите доближават 5000 лева (СНИМКИ)  На остров, в рибарско населено място или в римска баня: Търсят се младежи за работа по Черноморието България 3 мин. На остров, в рибарско населено място или в римска баня: Търсят се младежи за работа по Черноморието  Невиждани до момента в България животни дойдоха в Бургас (СНИМКИ) България 2 мин. Невиждани до момента в България животни дойдоха в Бургас (СНИМКИ)  Проверки по Черноморието: Какво се случва, в случай че предизвестени притежатели не отстранен караваните си? Тази сутрин 2 мин. Проверки по Черноморието: Какво се случва, в случай че предизвестени притежатели не отстранен караваните си?  Проверки по морето поради противозаконни каравани на плажа, санкциите доближават 5000 лева (СНИМКИ) Тази сутрин 2 мин. Проверки по морето поради противозаконни каравани на плажа, санкциите доближават 5000 лева (СНИМКИ)  На остров, в рибарско населено място или в римска баня: Търсят се младежи за работа по Черноморието България 3 мин. На остров, в рибарско населено място или в римска баня: Търсят се младежи за работа по Черноморието  Невиждани до момента в България животни дойдоха в Бургас (СНИМКИ) България 2 мин. Невиждани до момента в България животни дойдоха в Бургас (СНИМКИ)

Международно жури и съдии от Гърция, Турция и България ще дефинират спечелилите. Това е най-очакваното събитие всеки сезон за феновете на спорта.

Подобни прояви се организират в доста страни по света, като измежду най-известните са Килската ветроходна седмица в Германия, Йерската ветроходна седмица във Франция, Ветроходната седмица на Маями в Съединени американски щати, Истанбулската ветроходна седмица в Турция и други

Бургаската ветроходна седмица справедливо се подрежда измежду най-хубавите в света, а конкуренцията е една от дребното български регати, включени в спортния календар за 2024 година, сподели ръководителят на яхтклуб " Порт Бургас " Евгений Мавродиев.    

Днес и фестивалното ревю за къмпинг, караванинг и аутдор ще събере на Морската гара фенове на този тип отмора от цялата страна. Ще бъдат показани най-новите модели кемпери, палатки, офроуд коли, както и благоприятни условия за спорт и свободно време.   

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР