За празничното настроение в Кипър допринасят Великденските облекчения на COVID

...
За празничното настроение в Кипър допринасят Великденските облекчения на COVID
Коментари Харесай

Великденски облекчения на ограничителните мерки в Кипър

За празничното въодушевление в Кипър способстват Великденските облекчения на Коронавирус ограниченията, които съгласно решението на държавното управление влизат в действие от Разпети петък.

От през днешния ден живеещите в Кипър могат да седнат в откритите площи на заведения за хранене, кафенета, нощни питейни заведения, музикални и танцови центрове, без да показват коронавирусния „ безвреден пропуск ” /SafePass/ с проби и имунизация. Сертификатът се изисква единствено за затворените пространства.

Освен това от през днешния ден се отстранява ограничаването за брой седящи на една маса в заведенията.

Вече няма предел и за броя на хората, събиращи се дружно в домовете.

В същото време задоволството от дълго чаканите промени се съчетава с терзания на потребителите за празничната софра, която е най-скъпата за последните 4 години.

Тазгодишните цени на обичайните за празнична софра в Кипър храни са се нараснали с 20% спрямо предходната година, демонстрира специфичното Великденско изследване на пазара, извършено в навечерието на празника от Службата за отбрана на потребителите към комерсиалното министерство.

Агнешкото месо коства със 17% повече спрямо предходната година, а флауните - типичното за Великден кипърско хлебно произведение, се продават приблизително с 20% по-скъпо.

С 5-10% са се повишили цените в заведенията за хранене.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР