За православните християни в Русия, Сърбия и други страни вчера

...
За православните християни в Русия, Сърбия и други страни вчера
Коментари Харесай

Православните християни в Русия и Сърбия празнуват Рождество Христово

За православните християни в Русия, Сърбия и други страни през вчерашния ден започнаха коледните празници. Те се означават в условия на ограничавания поради ковид, само че това наподобява не тревожи поклонниците, стекли се в черквите, съобщи Асошиейтед прес. Повечето от православните вярващи честват Рождество Христово на 7 януари (по остарял стил) с обичайната черковна работа в среднощ.
Руският президент Владимир Путин в дребен храм до Москва. Снимка: ТАСС
 
Православните църкви в Румъния, България, Кипър и Гърция обаче честват Коледа на 25 декември дружно с други християнски общности, напомня Българска телеграфна агенция.
 
Руската православна черква, която има максимален брой богомолци, изиска от празнуващите да носят маски и да съблюдават физическа отдалеченост по време на църковните служби. В лъчение онлайн на службата в московския катедрален храм "Христос Спасител " обаче се видя, че към половината присъстващи са без маски или са ги свалили под брадата си, до момента в който наблюдават шествието на свещеници в златни одежди, водени от патриарха на Москва и цяла Русия Кирил, които пеят молебствия и кадят с тамян. 
 
Въпреки че новите случаи на ковид за денонощие са намалели на половина от месец насам - до към 15 000 души през вчерашния ден, страната е обезпокоена от силнозаразния вид Омикрон. Здравният министър Михаил Мурашко заяви през вчерашния ден, че управляващите са открили омикрон при хора, които не са пътували отвън Русия.
 

 

 

 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР