За пръв път от 1974 г. насам са обновени оборудването

...
За пръв път от 1974 г. насам са обновени оборудването
Коментари Харесай

Детската клиника по изгаряния на "Пирогов" беше обновена с дарение за пръв път от 43 години

За пръв път от 1974 година насам са актуализирани оборудването и леглата в Детската клиника по изгаряния и пластична хирургия към столичната незабавна болница " Н. И. Пирогов ". Средствата за подмяната на остарялата леглова база са в размер на 60 хиляди лева, събрани от благотворителната организация Лайънс клуб " София Витоша ".

За отделението са обезпечени нови функционални кревати за 15-те стаи, в които се лекуват близо 90% от бебетата и децата с изгаряния в страната. Дарена е и професионална вана, в която няколко пъти на ден се хидратират децата с тежки изгаряния, както и два апарата за бързо и безболезнено разкриване на вени при инжектиране.

 Специализираната вана за хидратация
© Надежда Чипева, Капитал

Специализираната вана за хидратация

Отделението е единственото профилирано в страната за диагностика, интензивно лекуване и ранна рехабилитация на деца с обширни и лимитирани изгаряния и измръзвания. Качеството и функционалността на леглата е извънредно значимо, тъй като лекуването на част от децата там може да продължи с месеци, само че до момента се употребиха такива на 43 години.

 Детската клиника по изгаряния на
© Надежда Чипева, Капитал
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР