За пръв път имаме оценка на въздействието на бедствията върху

...
За пръв път имаме оценка на въздействието на бедствията върху
Коментари Харесай

Суши и наводнения причиняват загуби за 3.6 трилиона евро

За пръв път имаме оценка на въздействието на бедствията върху световното селско стопанство. През последните 30 години са били изгубени култури и животновъдна продукция на стойност 3.6 трилиона евро.

Това се споделя в отчет на Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации.

Сушите са виновни за съвсем половината от загубите, само че наводненията, бурите, вредителите, здравните рецесии и войните също имат увеличаващо се влияние.
Бедствията предизвикват невиждани вреди и загуби в селското стопанство по целия свят. Тяхната възходяща тежест и периодичност, от 100 годишно през 70-те години на предишния век до към 400 годишно през последните 20 години, засягат системите на хранително-вкусовата индустрия в разнообразни измерения, като компрометират продоволствената сигурност и подкопават устойчивостта на селскостопанския бранш.
Максимо Тореро – основен икономист на Организацията по издръжка и земеделие

Азия е най-засегнатият континент, само че в международен мащаб междинната загуба е 116 милиарда евро годишно – 5 % от годишния брутен вътрешен аграрни артикул в света.

Очаква се въздействието на естествените бедствия и катаклизми да се утежни с промените на климата, което ще изостри съществуващите обществени и екологични несъответствия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР