"За пръв път глас на евродепутат имаше значение. Пакетът "Мобилност"

...
"За пръв път глас на евродепутат имаше значение. Пакетът "Мобилност"
Коментари Харесай

Бареков в Делници: Борисов и Радев не възразиха срещу позицията ми относно пакета Мобилност, защото знаят, че е правилна и е в полза на българските хора на наемния труд!

"За пръв път глас на евродепутат имаше значение. Пакетът "Мобилност " е лобистки пакет. В него има лобистки ремонти и в едната и в другата посока. Аз взех решение да употребявам момента и да дам своя явен знак, че поддържам българските служащи и хората на наемния труд. ", това съобщи евродепутатът Николай Бареков в предаването "Делници ", което се излъчва по телевизия "Евроком ".

Бареков съобщи, че ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Ангел Джамбазки са тези, които съставляват статуквото в Европейския парламент. Лидерът на "Презареди България " постоянно е бил с друга позиция от тях, освен в Европарламента, само че и в България.

Гореизброените опазиха едрите превозвачи, под предлог че пакет "Мобилност " ще бъде гибелен за бизнеса им и ще докара до банкрут. Николай Бареков не изневери на стила си да бъде контра на статуквото и отбрани наемните служащи, които са над 100 000, изрично заявявайки, че при тези условия на труд няма по какъв начин да поддържа сходно отношение към тях.

Бареков се аргументира, като установи обстоятелството, че по 11 месеца годишно водачите на тирове не се прибират в България при фамилиите си, живеят в кабината на камиона, задоволяват своите естествени потребности по бензиностанции, нямат право на хотел, нямат право да излизат даже отвън кабината на камиона и за всичко това получават минималната работна заплата.

"260 евро е минималната работна заплата, а останалото са командировъчни, които им се изплащат всеки ден. ", посочи евродепутатът.

Бареков описа, че доста водачи са се свързали с него и се принуда му споделили, че се прибират по два пъти годишно, с цел да видят децата си. Останалото време от годината го прекарват в кабината на МПС-то.

Консерваторът предложи на сътрудниците си Ангел Джамбазки и Андрей Новаков да не вървят на евроизбори, да откажат заплатата от 7000 евро и да прекарат 11 месеца в кабината на ТИР, откакто настояват, че изискванията на работа са положителни и кабините са първокласни.

"Мачът няма да бъде решен в последната секунда, както сподели господин Новаков. Последният рунд ще бъде другата седмица в Брюксел, по тази причина аз в съгласие с господин Борисов, който даде обещание пред мен, че ще работи интензивно върху този проблем, приканвам да се направи съвместен компромис от двете страни. ", продължи Бареков.

Гостът посочи, че пакетът "Мобилност " съдържа три обособени отчета и визира доста специалности. Бареков подсигурява, че в случай че бъде реализирана победа при водачите на камиони, това ще даде доста по- сериозен трамплин за повдигането на заплатите на всички българи.

"Две са аргументите хората да напущат България: ниските приходи и неприятните условия на труд. България е най- хубава европейска страна, само че хората за разлика от скандинавските страни и Англия бягат от своята Родина, с цел да работят за повече пари. ", добави евродепутатът.

Той съобщи, че е неуместно хора с висока подготовка да работят за минимална работна заплата и на първи април отчетът ще се преглежда в Транспортна комисия. Гостът прикани към обединяване и компромис и предложи едрите превозвачи да подсигуряват 20 % нарастване на заплатите на работещите в тази сфера и унищожаване на договорите за минимална работна заплата.

БиНюз напомня, че обещанието на Николай Бареков на всяко българско дете да бъде обезпечен таблет, бе откраднато от Красимир Каракачанов и Бойко Борисов. За страдание това заричане към момента не е изпълнено и евродепутът прикани то да бъде спазено.

Няма по какъв начин да не отбележим и обстоятелството, че първите държавни мъже в лицето на господин Борисов и президента Радев не нападнаха Бареков по отношение на пакета "Мобилност ". Неговото пояснение е, че те са изцяло наясно, че позицията на евродепутата е вярна и е в интерес на българските водачи.

Запитан за какво няма да се кандидатира за идващия Европарламент, Бареков съобщи, че без поддръжката на държавното управление и политическата класа в България, той е дал всичко от себе си, по време на своя мандат. Неговото главно обръщение в Екологичен потенциал беше да се работи за приходите на българските жители.

Относно обещанието на Елена Йончева, че ще трансформира своята активност като евродепутат в битка против корупцията, Бареков бе безапелационен, че това е парадокс, тъй като евродепутатите имат напълно други задания в Екологичен потенциал.

"Българският народен интерес се пази през това световно законодателство, което приготвя Екологичен потенциал. Европейският парламент за жалост не е най- значимият орган в Европа. Ние биваме избирани директно от жителите, а по-късно на процедура нямаме никаква власт. Европа се ръководи от бюрократите от Европейска комисия и от министър председателите на обособените страни. ", разясни гостът.

Бареков показа Европапламента на високо равнище в близо 80 страни по света, след които Хаити, Тимор Лесте, Гамбия, а в този момент му следва пътешестване до Шри Ланка, още веднъж по работа, до момента в който неговите сътрудници приготвят празненства, във връзка закриването на мандата.

Запитан дали абсурдът към жилищата на Цветан Цветанов ще разклати ГЕРБ и страната, водачът на "ББЦ " съобщи, че Цветанов потвърди, че българският народ не прости на политиците тяхното замогване във властта. Бареков показа, че тази заран е провел диалог с Бойко Борисов, в който министър председателят е изтъкнал, че казусът не е, че Цветанов е придобил апартамент, а че в Парламента са признати лобистки ремонти в закона.

Във връзка с новоприетия закон за субсидирането на религиозните структури и организации от чужбина, за който се оказа, че е лобиран от турския външен министър, гостът дефинира това като голям скандал. Според него е позволена фундаментална неточност с опрощаването на задълженията на мюфтийството и ръководещите би трябвало да излязат с достолепие от този фарс, по тази причина дефинираха акта като заем към мюфтийството.

Бареков показа, че се радва на обединението сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили и счита, че той и Волен Сидеров като консерватори също са длъжни да създадат една такава коалиция. Гостът бе безапелационен в мнението си, че бъдещето е в младежите и във всяка една коалиция или политическа партия би трябвало да попадат такива.

Запитан по какъв начин вървят договарянията със Волен Сидеров, евродепутатът сподели, че концепцията там е да се направи коалиция с младежи, а досегашните водачи Бареков и Сидеров да създадат стъпка обратно.

Евродепутатът предвижда цялостно раздробяване на патриотите, като осведоми, че Вътрешна македонска революционна организация, Атака и НФСБ отиват сами на избори. Бареков моли към Волен Сидеров да довършат диалозите си за една обща листа и да подсигуряват най-малко едно евродепутатско място за закостенял евродепутат в идващият Европарламент.

"Както стана ясно, Сидеров ще организира кастинг за евродепутати по телевизия "Алфа ", а "Презареди България " ще направи своя избор посредством персонални срещи, предавани по телевизия "Евроком ", заключи Бареков.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР