За пръв път един от световните технологични гиганти спира почти

...
За пръв път един от световните технологични гиганти спира почти
Коментари Харесай

IBM спира наемането на нови служители - работата им ще върши AI

За пръв път един от международните софтуерни колоси стопира съвсем изцяло наемането на нови служащи - и ще запълни тези свои потребности с изкуствен интелект, заяви " Блумбърг ". 

Технологичната компания IBM счита да размени 7,8 хиляди свободни позиции с AI, най-много служащи в " бек офиса " - експерти човешки запаси и други, които нямат директна връзка с клиенти.

Това е дребен % от чиновниците на компанията, за която работят над 345 хиляди души - едвам 26 000 са на сходни позиции. И едвам 30% от тях могат елементарно да бъдат сменени с изкуствен интелект, изяснява шефът на компанията Арвинд Кришна.

Добрата вест е, че не става дума за уволнения, а за свободни позиции, за които просто няма да бъдат наемани хора.

Много функционалности в региона на човешките запаси ще продължат да се извършват от хора, само че решението на IBM е първа индикация за това какво ни чака в бъдеще, и то в изключително огромни размери. Планът на Кришна, който беше отговор на бързото развиване на технологиите, е единствено първият знак за идни съществени кадрови промени в доста промишлености.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР