За повечето хора затворът е място от което се опитват

...
За повечето хора затворът е място от което се опитват
Коментари Харесай

След 100 часа работа седмично, южнокорейци бягат в измислен затвор

За множеството хора пандизът е място от което се пробват да избяга т. За южнокорейците, които от ден на ден се нуждаят от отмора от работата и всекидневния живот , един ден в фиктивен затвор се оказва подобаващото бягство , пишат в свои публикации " Ройтерс " и БиБиСи.

След като е работил близо 100 часа седмично всяка седмица в продължение на шест месеца , юристът Куон Йонг-сук стартира да се пита дали един затвор може да е по-добра опция за ситуацията му и взема решение да сътвори подобен. В " Затворът вътре в мен ", участниците би трябвало да се разделят с телефоните си и посетителите приветстват това предписание.

Четиринадесетчасовите работни дни не са необикновени, нито шестдневните работни седмици и не е чудно, че разнообразни експерти търсят способи да се освободят от насъбраната отмалялост. " Този затвор ми дава възприятие за независимост ", разяснява Парк Хири, 28-годишен чиновник в офиса, който заплаща 90 $, с цел да прекара 24 часа заключен в пандиза .

" Някога ни учеха на просвета и почитание към старейшини и висши мениджъри, а чиновниците желаеха да покажат преданост и да вършат каквото се желае от тях. Преди десетилетия това се разглеждаше като нужда за ускорение на стопански напредък . Но самата работа се трансформира в професионална заплаха, извършител на публични заболявания, като намаляващата раждаемост и тревожна степен на самоубийства ", разяснява юристът Куон Йонг-сук.

Технологията също е част от казуса с прекомерните условия и упования от служащите и чиновниците . Някои компании стартират да лимитират потреблението на KakaoTalk, най-популярното приложение за известия за смарт телефони в Южна Корея. За доста консуматори услугата за неотложен чат се е трансформира в задължение, позволяващо на работодателите да се свързват със чиновниците когато и да е на денонощието .

В " Затворът вътре в мен " в североизточната част на Хонгчеон минават повече от 2000 пандизчии, доста от които са офис служащите и студенти, търсещи успокоение от претоварващата работа и академичната просвета на Южна Корея.

" Бях прекомерно заета. Не би трябвало да съм тук тъкмо в този момент , като се има поради работата, която би трябвало да правя . Но взех решение да се замисля и да погледна в себе си и за по-добър живот ", разяснява Парк, която е наела помещение от 5 кв.м.

Правилата са строги, не се приказва с други пандизчии, няма мобилни телефони или часовници. Клиентите получават синя униформа в пандиза, комплект чай, писалка и бележник. Спят на пода. В стаята има дребна тоалетна, само че няма огледало. Менюто включва задушени сладки картофи и бананови шейкове за вечеря и оризова каша за закуска.

Съпругата на създателя, Но Джи-Хианг разяснява, че 100-те часови работни седмици настини са били вдъхновението за основаване на оборудването. " Той сподели, че ще отиде в изолираност за една седмица, с цел да си почине и да се усеща по-добре и това беше началото ", изясни тя.

За да оказват помощ на хората да работят по-малко и да печелят повече , държавното управление усилва минималната работна заплата и понижава праговата граница на работното време до 52 часа на седмица от 68 часа .

" След престоя в пандиза хората споделят: Това не е затвор, същинският затвор е мястото, където се връщаме . Не мисля, че 24 или 48 часа престой тук е задоволително време за смяна на живота на човек ", разяснява Куон Йонг-сук и добавя, че това въпреки всичко е някакво начало, човек да се вгледа в себе и това, което прави .

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР