За повечето хора дори идеята за студен душ е достатъчна,

...
За повечето хора дори идеята за студен душ е достатъчна,
Коментари Харесай

Тази дама засенчи и белите мечки с новия си рекорд

За множеството хора даже концепцията за леден душ е задоволителна, с цел да ги накара да потръпнат. За екстремната плувкиня Барбара Ернандес, излизането в ледено студени води е освен ежедневната й работа, само че и предопределение на живота.

38-годишната жена от Сантяго, Чили, неотдавна влезе в историята, след като стана първият човек, преплувал 2.5 км във водите на Антарктида с температура 2°C през февруари 2023 година Ако това не е задоволително впечатляващо, ще допълним, че тя прави всичко единствено с бански костюм, шапка за плуване и очила.

Това е единствено последното в вманиачен набор от провокации, поети от Барбара, до момента в който тя се пробва да счупи редица международни върхове - в това число да бъде първият човек, преплувал 5.5 км сред Тихия и Атлантическия океан и преплуването на 1.6 км в океана за 15 минути и три секунди.

Някои от нейните изтощителни и смразяващи плувания лишават години на образование, а отдадеността й на това занимание й е спечелила нежната купа " Чилийската ледена нимфа ". Неотдавнашното й рекордно плуване в Антарктида, да вземем за пример, включва три години тренировки.

" Бях доста уплашена ", споделя Барбара пред Metro. " За мен това беше невероятно плуване и екипът ми се тревожеше за хипотермия и възобновяване ми. Когато го направих, телесната ми температура беше 27°C, а естествената температура е 36/37°C. Така че бях с съвсем 10°C по-малко от естествения човек. Наистина бях изцяло замръзнала - ръцете ми, краката ми, всичко "

Но освен психическата й издръжливост в ледените води е възхитителна, само че и фактът, че тя го прави без неопренов костюм или загряващо мазило - всичко това, тъй като обича чувството върху кожата си. 

Въпреки че взе участие в надпревари по плуване в студена вода в Чили от 17-годишна, Барбара не крие, че даже 20 години по-късно ледената вода към момента е потрес за нея.

" Обичам студа. Знам, че за множеството хора студът е неуместен, само че аз го обичам. За мен студът е огън - даже когато плавам в Антарктида сърцето ми гори в студа. Наслаждавам се на изискванията, в случай че остана съсредоточена върху мислите си. "

Барбара има специфичен екип, който включва треньор, психотерапевт, диетолог и доктор, с които работи за избягване на хипертония. " Преди и след плуването би трябвало да заставам на топло, само че по време на него съм единствено по бански, шапка и очила във водата ", споделя плувкинята и добавя, че се радва освен на студа, само че и на връзката с природата.

Решението ѝ да плува в ледени води се корени в нейната пристрастеност към планетата. Барбара желае нейните рекордни плувания да хвърлят светлина върху изменението на климата и какво повече би трябвало да се направи, с цел да се защитят международните океани.

" Обичам океана, водата, дивата природа, студа и вълните. Мисля, че е част от сърцето ми. Аз числя се на тези места - от ледника до тъмното море. Това е моята същинска цел и шерването на това с другите е брилянтно. С плуването в Антарктида, да вземем за пример, това е моята опция да приказвам за изменението на климата и ледниците. ", написа lifestyle.bg.

А за тези, които са въодушевени да се отдадат на плуване в студена вода, чилийската Ледена нимфа има някои значими препоръки. Като това да стартираме единствено с няколко секунди. " Плуването по-късно е доста значимо. Всъщност това е най-важното - придвижването, все пак. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР