За последното денонощие са регистрирани 65 нови случая на коронавирусна

...
За последното денонощие са регистрирани 65 нови случая на коронавирусна
Коментари Харесай

65 нови случая на коронавирусна инфекция у нас

За последното денонощие са регистрирани 65 нови случая на коронавирусна зараза. Така общият брой на случаите с към този момент е 2069-ма души .

Запазва се огнищният темперамент на разпространяване на болестта, заяви доцент Димо Димов, секретар на Националния действен щаб по време на обичайния брифинг в Министерския съвет.

Направените PCR разбора за последното денонощие са 1387, с тях общият брой тествани става 60100 или 8586 тествани на милион население.

От новоконстатираните 65 нови случая 25 са настанени в болница , с тях инфектираните с Covid-19 в болнични заведения стават 365 пациенти, от тях 51 са в интензивни отделения.

Сред новозаразените има 9 нови случая на деца до 17 години и 7 нови случая на инфектирани медици – трима лекари, три медицински сестри и един санитар от Пазарджик, Плевен, Пловдив и Сливен.

Доц. Димов акцентира, че облекчаването на ограниченията в обществено-икономическия живот не трябва да бъде съпроводено с неглижиране или несъблюдение на хигиеничните правила в лечебните заведения, защото намаляването на човешкия капацитет в медицинските заведения би имало отрицателно отражение върху тяхната активност – изключително в секторите за интензивно лекуване.

През последното денонощие трима души са изгубили борбата със болестта, като всички те имат съпътстващи болести – 43-годишен мъж от Пазарджик с диабет, 83-годишна жена във Враца от Дома за остарели хора в Кула, мъж на 80 години от София.

Средната възраст на умрелите е 66.8 години, с последните три случая общият брой на жертвите на Covid-19 у нас става 96 души.

За последното денонощие са излекувани 23-ма пациенти.

В интернационален аспект новооткритите случая са 85 315, новите смъртни случая са 5320 души. Двете водещи страни с най-вече новозаразени са Съединените щати с 23 000 души и Русия - с 11 000 нови случая. В три европейски страни се регистрират над 1000 новорегистрирани за денонощието – във Англия, Италия и Испания.

От Националния действен щаб наблюдават с необикновен интерес Южна Корея – там управляващите още веднъж върнаха по-строгите ограничения, откакто преди седмица имаха по 3-4 нови случая дневно, а през последното денонощие са регистрирани 27 нови случая.

На Балканския полуостров обстановката с Covid-19 през последното денонощие е следната: в Турция има 1700 нови случая, 190 новозаразени в Румъния, 67 – в Сърбия, 10 – в Северна Македония и четирима новозаразени в Албания.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР