За последните три дни прихода на вода към язовир Студена

...
За последните три дни прихода на вода към язовир Студена
Коментари Харесай

Прокуратурата ще проверява пренасочването на вода от язовир Студена

За последните три дни прихода на вода към язовир Студена се е нараснал десетократно - оповестяват от еко министерството. Според министър Нено Димов, това е резултат от прекъсване на работата на помпената станция " Крапец " на 28 ноември.

Извънредна инспекция на екоминистерството откри, че от тази станция има нерегламентирано пренасочване на вода към Радомир, което е разрешено единствено в изискванията на спешна обстановка.

А на изказванията на кмета на Радомир, че няма такива нарушавания, Нено Димов отговори, че министерството ще даде резултатите от инспекцията на прокуратурата, с цел да се откри дали има отклонение на вода към града.
Нено Димов, министър на околната среда и водите: Прихода към язовира след прекъсването на тази помпена станция се е нараснал съвсем десетократно. Докато е работила станцията притока е бил 44 литра в секунда.А последната информация за 418 литра в секунда което е 10 пъти повече. При разход към 350 литра в секунда Оказва се че ограниченията дават резултат. Ние през днешния ден поискахме спомагателна информация за силата, която е употребила помпената станция и по този метод специалистите ще преценяват каква вода е била преподавана през тази станция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР