За последните пет дни поставените дози от някоя от наличните

...
За последните пет дни поставените дози от някоя от наличните
Коментари Харесай

Спад на желаещите да се имунизират срещу Ковид-19 в област Русе

За последните пет дни поставените дози от някоя от наличните ваксини са 748, като над половината от тях са били трета игла.

По последни данни са сложени общо 124 404 ваксини. От края на 2020-а, когато бе обещано началото на имунизационната акция в страната, 57 434 души от региона са със приключен имунизационен курс, т.е. имат по две дози или са имунизирани с еднодозовия препарат на „ Янсен “. Същевременно с трета игла са 19 779 русенци. Това сочи информация в Единния информативен портал.

Колкото до опцията за ваксиниране без авансово записване, от Регионалната здравна ревизия уведомяват, че през уикенда такава ще има на две места в област Русе. Утре от 09.00 до 15.00 часа всеки ще може да се ваксинира в Белодробната болница „ Д-р Димитър Граматиков “ в Русе, а от 10.00 до 14.00 часа в беленската болница „ Юлия Вревска “. В неделя „ зелен кулоар “ ще действа само в лечебното заведение в Бяла, като работното време на пункта ще бъде още веднъж от 10.00 до 14.00 часа. И на двете места са обезпечени препаратите на „ Пфайзер “ и „ Янсен “, като в Бяла ще бъде налична и имунизацията на „ Модерна “, само че единствено след авансово записване на час на телефон: 0889514515. От двете лечебни заведения твърдят, че даже при съществуването на доста искащи да се ваксинират, никой няма да бъде върнат и при нужда работното време на профилираните кабинети ще бъде удължено.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР