За последните мало над 100 дни операции в ивицата Газа

...
За последните мало над 100 дни операции в ивицата Газа
Коментари Харесай

Едва 30% от бойците на Хамас са унищожени

За последните мало над 100 дни интервенции в линията Газа израелските войски унищожиха не повече от 30% от бойците на радикалното палестинско придвижване Хамас, заяви The Wall Street Journal, базирайки се на калкулации на американските разследващи организации.

Израел е ликвидирал от 20% до 30% от бойците на Хамас. Както показва изданието, тези числа са „ към момента надалеч от задачите на Израел “ да унищожи придвижването. Преди ескалацията на палестинско-израелския спор американските разследващи организации оценяваха броя на бойците на Хамас в диапазона от 25 000 до 30 000.

Освен това, Хамас " към момента има задоволително муниции, с цел да продължи да нападна Израел

и израелските войски в Газа в продължение на няколко месеца ". Палестинското придвижване също се пробва да възвърне полицейското наличие в град Газа в северната част на анклава.

Броят на военнослужещите от израелската войска, убити в борбите с радикалното палестинско придвижване Хамас в линията Газа от началото на сухопътната интервенция в края на ноември 2023 година, се усили до 195. Още един боец е бил погубен, оповестиха от пресслужбата на армията заяви, че още един боец е бил погубен.

По последна информация, 23-годишен сержант е умрял в южната част на линията Газа. Общите загуби на израелската войска от ескалацията на спора след нападението на бойци на Хамас на 7 октомври 2023 година надвишиха 530 души.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР