За последните четири години на управление в , голямата коалиция

...
За последните четири години на управление в , голямата коалиция
Коментари Харесай

За четири години Германия е изнесла оръжие за 22,5 млрд. евро

За последните четири години на ръководство в, " огромната коалиция " ХДС/ХСС-СДП в берлинското държавно управление е разрешила износа на оръжие на стойност 22,5 милиарда евро. Тези данни произтичат от отговора на Министерството на стопанската система на настояването на Лявата партия, за което заяви организация DPA.

Основните вносители на немски отбранителни артикули през този интервал са били две страни от НАТО - Унгария, закупила оръжие, създадено в Германия, за 2,66 милиарда евро, и Съединени американски щати (2,36 милиарда евро). Топ 10 на клиентите също включват няколко страни отвън НАТО и Европейски Съюз, като Алжир (2,0 милиарда евро), Египет (1,88 милиарда евро) и Катар (0,72 милиарда евро).
 The Telegraph: Талибаните са заловили американско оръжие за 85 милиарда $ The Telegraph: Талибаните са заловили американско оръжие за 85 милиарда $
Талибаните са заловили военно съоръжение на Съединени американски щати на стойност 85 милиарда $ и са получили достъп до биометрични данни от афганистанц...

Износът на оръжие за Египет се смята за изключително проблематичен, защото управляващите на тази страна са упрекнати в нарушавания на правата на индивида и са забъркани в спорове в Йемен и Либия.

Данните за износа на оръжие се отнасят за интервала от 24 октомври 2017 година - деня на учредителното заседание на 19-ия Бундестаг - до 8 август 2021 година Нещо повече, 2019 година е била рекордна, когато държавното управление на " огромната коалиция " е разрешило износа на оръжие в размер на 8,02 милиарда евро.

През всичките години на канцлера на Германия Ангела Меркел от края на 2005 година общият експорт на немски оръжия е надхвърлил 85 милиарда евро, което следва от годишните държавни отчети, предава БГНЕС.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР