За последните 10 години близо 1 милиард души са успели

...
За последните 10 години близо 1 милиард души са успели
Коментари Харесай

760 млн. души живеят с 1.9 USD на ден

За последните 10 години близо 1 милиард души са съумели да се отскубнат от мизерията. Въпреки това близо 760 милиона живеят на прага на бедността – с 1.9 USD дневно, показват от Организация на обединените нации. Организацията дефинира 17 цели за стабилно развиване в света до 2030 година, като даде обещание посредством тях да постави завършек на мизерията във всичките й форми и проявления и да спомогне всички хора да живеят в здравословна среда и да осъществят своя капацитет.

С 37% се е намалила смъртността измежду родилките за интервала 2005-2015 година, а измежду децата на възраст до 5 години – с 44%. Много деца до въпросната възраст обаче живеят в мизерия и не получават здравословна храна.

Благата в света не се разпределят заслужено, считат от Организация на обединените нации, както сред страните, по този начин и сред селското и градското население и даже сред мъжете и дамите. „ За изкореняването на бедността и обезпечаване на добър живот на всички хора по света от извънредно значимо значение е съществуването на повече права и благоприятни условия за хората от уязвимите групи”, считат от Организация на обединените нации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР