За поредна година в Световния ден на театъра – 27

...
За поредна година в Световния ден на театъра – 27
Коментари Харесай

Връчват наградите Икар

За поредна година в Световния ден на театъра – 27 март, Съюзът на артистите в България ще връчи Националните награди за театрални изкуства ИКАР. По традиция церемонията ще се организира в Народния спектакъл от 19:00 часа.

Водещ на събитието, чийто режисьор е Стоян Радев, тази година ще бъде артистът Филип Аврамов, прочут на феновете с многочислените си функции в театъра и киното. Специална изненада за публиката ще поднесат музикантите от група Cinga manga funk, чиито песни са въздействаща композиция от джаз, фънк, напредничав рок и ромски фолклор. В формалната гала ще вземат участие още и Жената каучук – Сирма Добрева и натрупа Канетикс.

Церемонията ще се излъчи директно от 19:00 часа по Българска национална телевизия 2 и на запис на 28 март от 22:00 часа по Българска национална телевизия 1. Всички фенове могат да си закупят и билет за събитието от касите на Народния спектакъл, като сумата от продадените пропуски постъпва 100% в Здравния фонд на САБ.

Мотото на XVIII-ото издание на Софийския сценичен салон е „ Избери театъра “ – избор, който се оказва толкоз елементарен и верен в години, изпълнени с неустановеност и провокации. Тазгодишната визия на плаката демонстрира този избор. Театърът е олицетворен посредством архивна фотография на актьорите Ружа Делчева и Апостол Карамитев от спектакъла на Народния спектакъл „ Херцогинята на Падуа “ от Оскар Уайлд, режисура Филип Филипов, сезон 1957-1958 година Върху изображението към момента седят следите от „ раздрани “ рекламни и политически известия и плакати, с които е пренаситено днешното обществото.

Затова тази година Наградите ИКАР приканват всички да създадат своя избор и да се доверят на театъра, тъй като той е знак на човешката религия в положителното, любовта и най-много – в изкуството.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР