За поредна година в София ще се състоят Пролетният панаир

...
За поредна година в София ще се състоят Пролетният панаир
Коментари Харесай

Над 100 издателства се включват в Пролетния панаир на книгата в София

За поредна година в София ще се състоят Пролетният панаир на книгата и Софийският интернационален книжовен фестивал за деца и младежи. Най-мащабното книжно събитие ще се организира пред Националния замък на културата. Панаирът стартира в 10:00 ч. на 29-ти май (понеделник) и ще продължи до 4-ти юни (неделя) в това число.

Пролетният панаир на книгата ще даде на своите посетители опцията да се разходят сред 61 шатри и да се срещнат с над 100 разнообразни издателства. Работно време на ревюто е от 10:00 до 20:00 ч. в делничните дни и до 19:00 ч. в неделя. Всички издателства, които ще вземат участие в Пролетния панаир на книгата, както и скица на разположенията им,.

 Юлия Спиридонова, която не е мечтала да бъде като Пипи, а като Астрид Линдгрен Юлия Спиридонова, която не е мечтала да бъде като Пипи, а като Астрид Линдгрен

В рамките на 7-те дни на Панаира гостите ще могат да се насладят на богата културна стратегия с голям брой министър председатели на нови заглавия, както и срещи с обичани създатели. В деня на откриването посетителите ще могат да се срещнат с Юлия Спиридонова, Светослав Дончев, Михаела Илиева и Христо Карастоянов. Габриела Георгиева ще направи премиера на дебютния си разказ " Бягство към у дома ", Боян Ангелов ще показа новата си стихосбирка " Отново да ме обикнеш ", а Цветанка Еленкова ще опише за сборника си с есета и стихове " Изместването на страха ". Отново в деня на откриването ще има среща и със Сатанасов - създател и художник на комикса " БИОН ".

В рамките на фестивала посетителите ще могат да се срещнат още с Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Теодора Димова, Тодора Радева, Радослав Бимбалов и доста други модерни български създатели. Подробна информация за програмата на срещите.

 Радослав Бимбалов: Книгите са превъзходен метод да избягаш от себе си Радослав Бимбалов: Книгите са превъзходен метод да избягаш от себе си

По време на Пролетния панаир на книгата ще има доста специфични събития за децата. Най-новите детски книжки ще бъдат обособени в специфичен ъгъл, а за Деня на детето - 1 юни, уредниците са подготвили празнична стратегия. Денят ще стартира с работилница за деца и детско книжно празненство, а по-късно ще има срещи с илюстратора Петя Евлогиева и писателката Дарина Шопова-Станчева. Ще бъдат показани и книгите " Истории от на следващия ден и през вчерашния ден " от Хара Нурин и " Гипс " от Ана Волц. Актуална информация за събитията.

Събитието е част от Културния календар на Столична община за 2023 година и се реализира с поддръжката на Национален фонд " Култура ". След панаира в София Алея на книгата ще се организира още в Габрово (8-11 юни), Пловдив (19-25 юни) и Варна (28 юли - 6 август).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР