За поредна година предприемачи и организации от град Елена се

...
За поредна година предприемачи и организации от град Елена се
Коментари Харесай

Елена участва на Коледния благотворителен базар в Букурещ

За поредна година бизнесмени и организации от град Елена се отзовават на поканата за спомоществователство по коледните празници. Помощта им този път беше оттатък границите на страната ни – участваха на годишния Коледен базар на IWA (Международна асоциация на жените) в Букурещ.

Тя е образувана преди четиридесет години, неправителствена е, и разчита на доброволчество при образуване на мероприятията си. Занимава се с благотворителна активност и работи за доближаване на другите култури и общности по света. В асоциацията членуват дами от дипломатическите задачи в румънската столица, както и дами, упражняващи разнородни специалности и ежедневни действия. В организацията са показани доста страни от света, като България почтено заема своето място.

На благотворителния базар на IWA, на щанда на нашата страна можеше да се видят и закупят присъщи и разпознаваеми продукти. Еленският край бе показан с гостоприемството си през всички сезони, прелестната си природа, историческото и културното си благосъстояние, както и характерните и вкусни храни и питиета. Благодарностите на уредниците са за хотелските комплекси „ Трухчевата къща ” и „ Елени палас ”, Винарска маза Марян, „ Би Си Си Хандел ” ООД, пчеларите Поликсена и Здравко Кръстеви и за Народно читалище „ Напредък–Елена – 1863 ”.

Колоритната и топла атмосфера на българския щанд на базара в Букурещ беше допълнена от вкусния спаначник, подготвен особено за събитието от началник Мартин Трухчев, един от най-запомнящите се участници в „ Hell*s Kitchen Bulgaria ”. Той аранжира и предизвика усета на участниците с тънко нарязано филе „ Елена ”, което става най-добре в Еленския балкан.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР