За поредна година по празниците не малко хора прекараха едно

...
За поредна година по празниците не малко хора прекараха едно
Коментари Харесай

В Пловдив по празниците: Яли, пили ... в ареста с обвинения са се сдобили

За поредна година по празниците не малко хора прекараха едно денонощие в арестите. Така и в Пловдив. 22 души са преспали в килиите, откакто са си разрешили да седнат зад кормилата на возилата си пияни или дрогирани.

Най-много извършители са били хванати в Пловдив, научи TrafficNews. От 23 декември до 3 януари са формирани 22 бързи производства против арестувани извършители на пътя. Те са били хванати по време на акциите, оповестени от пловдивската полиция.

Припомняме, че преди празниците от ОД Министерство на вътрешните работи се заканиха, че ще бъдат безкомпромисни към пияните и дрогирани водачи. Нямаше ден, в който по съществени пътни артерии да няма полицейско наличие. За първи път тази година бе прибавен така наречения необятно обхватен способ или „ холандски метод”на инспекция, при който се отбиват по едно и също време по 3-4 автомобила, съгласно броя на полицейските чиновници, които вземат участие на инспекцията на съответните МПС-та и водачи.

Особено бдителни са били униформените към Коледа и Нова година. 12 водачи са хванати пияни зад кормилото, като половината от тях са хванати в Пловдив. Медията ни научи, че рекордьор е бил мъж, седнал зад кормилото с над 3 промила.

Той е спрян за инспекция в първите часове на 26 декември, на огромен бул. в Тракия. Той бил несъответстващ и миришел на алкохол. Последвал тест, който посочил позитивни стойности – над 3 промила.

10 лидера пък са били под въздействието на дрога. Те са хванати с позитивни мил чекове за приложимост на разнообразни типове опиати. Интересен е обстоятелството, че нарушителите са били единствено в Пловдив, като се изключи един, хванат на Автомагистрала Тракия до село Труд.

По данни, предоставени до медията ни, тази статистика е доста удобна. В предишни години по празниците са били засичани рекорден брой водачи, седнали зад кормилото пияни или дрогирани. Целта на ОД Министерство на вътрешните работи не е да се сформират повече и повече актове за открити нарушавания, а предварителна защита. Стремежът е да се усъвършенства статистиката и Пловдив да излезе от класацията като град с най – доста жертви на пътя.

34 човешки живота са отнети във войната по пътищата през миналата 2021 година в региона. Най-младата жертва е на 15-години. Основните аргументи за настъпване на тежки произшествия с съдбовен край е високата скорост, използването на алкохол и опиати и самоувереност.

Репортер на TrafficNews научи, че през миналите 12 месеца, в Районен съд са били формирани 625 каузи. Статистиката е от 1 януари до 15 декември 2021 година, като по данни на магистратите към празниците постоянно се следи взрив на сходен вид процеси и броя на делата се усилва.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР