За поредна година Първа САГБАЛ Света София“ спази традицията и

...
За поредна година Първа САГБАЛ Света София“ спази традицията и
Коментари Харесай

Първа АГ болница в София отбеляза Бабинден с ритуала измиване на ръце`` - Здраве

За поредна година Първа САГБАЛ „ Света София “ съблюдава традицията и означи Бабинден с ритуала „ измиване на ръце “. Младата родилка Миланка изми ръцете на доктори и акушерки от болничното заведение.

„ Както сапунът се изхлузи от ръката ми, по този начин елементарно да се раждат бебетата през годината “ – с тези думи една от най-опитните акушерки в Родилна зала Теодора Костова назова ражданията през новата година.

„ Символиката на ритуала „ измиване на ръце “ е нашите сътрудници да посрещнат новия живот с чисти ръце и чисти души “ – показа основната акушерка Светлана Ганева.

На събитието благодарности към екипа изрекоха доктор Гергана Коларова – изп. шеф на болничното заведение и господин Дончо Барбалов –зам. кмет на София, който беше специфичен посетител на празника.

На 21 януари се празнува празника Бабинден по остарял жанр. На този празник се отдава респект към всички експерти в родилната помощ. Той се явява свършек на празниците, свързани с Рождество Христово. Днес до обяд в Първа САГБАЛ „ Света София “ се родиха две бебчета – момиче и момче. А от началото на годината до момента ражданията в болничното заведение са 111.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР