За поредна година община Берковица и местното районно полицейско управление

...
За поредна година община Берковица и местното районно полицейско управление
Коментари Харесай

Гимназисти от Берковица се запознаха с пораженията от марихуаната

За поредна година община Берковица и локалното районно полицейско ръководство проведоха огромна осведомителна акция измежду гимназистите, отдадена на психоактивните субстанции. В рамките на два дни възпитаници от 8-10 клас от Лесотехническа професионална гимназия и ПГ „ Д-р Иван Панов “ научиха забавни, само че стряскащи обстоятелства за вредите от марихуаната.
Презентациите пред подрастващите бяха обяснени Диана Любенова – специалист от Общинския съвет по наркотични вещества-Монтана. Поради влиятелната си процедура с хора със зависимости - във ВМА-София, Правителствена болница и Централен софийски затвор, общинският специалист съумя да убеди учениците в необратимите последствия от използването на марихуаната, считана за най-разпространения опиат. Само след едномесечната му приложимост човешкият мозък се преобразява в „ котило на ужаси и призраци “. Г-жа Любенова изясни това изказване с психозите, шизофрениите, паник офанзивите и налудностите, които отключва и които не се лекуват, а е нужна непрекъсната битка за преодоляването им.
Лекторът даде образец на учениците с извънредно и самоубийствено държание на животни в Австралия и Андите, които се хранят с паша, естествено съдържаща кока, мак и халюциногенни растения. Учениците видяха фотоси на животни, изпаднали в абстинентен синдром, който се появява есента, когато пашата намалее. За децата беше забавно да научат, че с изключение на загубата на тегло, животните стават некоординирани, неконтролируеми, депресирани и че животът им постоянно приключва със самоубийство. Диана Любенова описа за първия в региона ни случай на гибел на 16-годишна спортистка, която за първи път пробвала амфетамини.
Информацията бе допълнена с прожекция на два късометражни кино лентата. Лентите демонстрират разкриването на най-модерно оборудваната лаборатория за развъждане на марихуана и взаимна акция на берковските и монтански служители на реда, които разкриват частен двор за развъждане на марихуана.
С тази самодейност виновните институции за следващ път се сплотиха в името на предварителната защита и положителната информираност с вярата, че препоръките им ще бъдат чути, а изборът на подрастващите – верен.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР