За поредна година кандидатите с одобрени проекти по Националната програма

...
За поредна година кандидатите с одобрени проекти по Националната програма
Коментари Харесай

Пчеларите ще получават кредити при 3% лихва

За поредна година претендентите с утвърдени планове по Националната стратегия по пчеларство могат да аплайват за заеми, отпуснати директно от Държавен фонд „ Земеделие “. Със свое решение Управителният съвет нафонда утвърди изискванията, при които бенефициерите по програмата ще имат опция да осъществят плановете си посредством заем.
Възможността за кредитиране ще разреши на пчеларите да получат авансово финансов запас за осъществяване на утвърдените им планове за закупуване на нови кошери, отводки, пчелни майки, ветеринарно-медицински препарати, както и за закупуване на пчеларско съоръжение и прикачен инвентар за преносимо пчеларство.

Схемата способства за доста нарастване в усвояването на средствата по националната стратегия. Максималният размер на отпусканите средства е до 95% от размера на полагащата се безплатна финансова помощ. За първи път през актуалната година отпада еднократната такса за обработка и ръководство, която беше 0,5 % от размера на заема. Погасяването на заема се реализира посредством прихващане на полагащата се дотация по програмата.

Управителният съвет на фонд „ Земеделие “ преутвърди през вчерашния ден годишна рента в размер на 3% за отпусканите директно заеми за 2020 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР