За поредна година Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на

...
За поредна година Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на
Коментари Харесай

„Пловдив 112“ с най-голямата награда в националния конкурс з...

За поредна година Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” и " Националната асоциация на доброволците в Република България” (НАДРБ) провежда конкурс във връзка Международния ден на доброволеца 5 декември.

Тази година Доброволно формирование „ Пловдив 112 “ завоюва благосклонностите на публиката в онлайн допитването на НАДРБ с 834 гласа, следвани от Държавна фирма „ Павликени “ с 486 гласа и Държавна фирма „ Свиленград “ с 331 гласа. Пловдивското формирование е на трето място в категория „ Доброволно формирование на годината “. Там победител е Държавна фирма „ Столична Община “, а втора позиция заема Държавна фирма „ Свиленград “.



Кметът на Пловдив Здравко Димитров, връчи грамота на 34-годишния доброволец от село Строево Цветан Йошев. Той бе измежду първите номинирани в категорията „ Личност на годината " от Държавна фирма „ Пловдив 112 “.

„ Това е самопризнание за всеотдайността, желанието и упорития труд на един младеж, който е воден от потребността да оказва помощ на хората “, съобщи кметът при връчване на оценката.

„ Щастлив съм, че съм част от най-силното непринудено формирование в страната, което сплотява хора с огромни сърца “, показа от своя страна Йошев. По думите му с всяка задача той научава по нещо ново и придобива нови умения, с които може да бъде потребен на обществото.

Зам.-кметът с сектор „ Обществен ред “ Йордан Ставрев разяснява, че пловдивското формирование е готово да образова от ден на ден хора за избавителни акции при спешни обстановки и добави, че след подготовката си тези младежи могат да се насочат към военните, полицията или други структури.



В момента в Държавна фирма „ Пловдив 112 “ се образоват 12 нови доброволци като следва да се включат в екипа на формированието след довеждане докрай на тяхната подготовка.

„ Тази година започнахме една амбициозна стратегия за образование, посредством която ще проведем профилирани подготовки за повишение квалификацията на доброволците “, съобщи ръководителят на формированието Атанас Даков.

Той показа, че оценката в категория „ Награда на публиката “ е висока оценка за пловдивското формирование, тъй като напъните на доброволците са ориентирани точно към хората.

На церемонията участваха още началникът на отдел „ Обществен ред и ръководство при кризи” Емил Вълков, основен специалист Костадин Пейчинов, представители на Държавна фирма „ Пловдив 112 “. Гост на церемонията беше генерал-майор Явор Матеев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР