За поредна година Ендометриоза и репродуктивно здраве насочват вниманието на

...
За поредна година Ендометриоза и репродуктивно здраве насочват вниманието на
Коментари Харесай

Една от всеки 10 жени или за живота с ендометриоза

За поредна година „ Ендометриоза и репродуктивно здраве ” насочват вниманието на към болестта ендометриоза, с цел да се увеличи здравната просвета по тематиката. По този мотив от организацията пуснаха видеоклип, който демонстрира моменти от живота на девойки, от които може би сме част и ние самите. Видеото и акцията носят името „ Живот зад маската на естественото ”.



„ Едно видео, снимано през доста сълзи, смях и единодушие! Видео за живота ни зад маската на естественото, за това кои сме в нашата болежка и страдалчество, само че също по този начин в хубавите моменти, които сами случваме! ”, пишат от фондацията. В уеб страницата им може да се прочете повече информация, като тази, че от ендометриоза страда една от 10 дами. Много дами одобряват признаците за естествени и не търсят лекарска помощ. Поставянето на диагноза от време на време лишава сред 5 и 10 години.

Не е обикновено да те боли – припомнят ни от акцията.

Смята се, че почти 176 милиона дами по света имат ендометриоза. Това прави една от всеки 10 дами в репродуктивна възраст – времето от първата менструация до менопаузата. Има данни за признаци почнали още в интервала преди първата менструация, само че в множеството случаи у нас ендометриоза се диагностицира след 20-тата годишнина, тъй като за диагноза е належащо да се направи интервенция (отворена или лапароскопска).

Все още няма задоволително консенсус какво предизвиква ендометриоза, а признаците са прекомерно разнородни и метода на развиване е характерен за всяка жена, което прави диагностиката и надлежно намирането на уместно лекуване сложна. Заболяването може да се показва в мощно мъчителна менструация, гадене, повръщане, при полов акт или. Статистиката демонстрира, че доста представителки на нежния пол, изключително в случай че имат някои от по-леките признаци, не обръщат внимание и не търсят консултация с доктор. А това се оказва неточност, защото положението може да се утежни.

На 27 и 28 март фондация „ Ендометриоза и репродуктивно здраве ” провежда виртуална пациентска конференция, отдадена на болестта. Участието в нея е гратис. В продължение на два дни медицински експерти, пациенти и специалисти от разнообразни области ще споделят своя опит, новости и повсеместен метод за лекуване и преодоляване на признаците на болестта.

Конференцията е под надпис „ Живот зад маската на естественото “ и се концентрира върху физическите и прочувствените провокации, пред които се изправят дамите с ендометриоза. 

Достъп до форума – . 

 
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР