За поредица от аварии в единствената румънска атомна централа "Черна

...
За поредица от аварии в единствената румънска атомна централа "Черна
Коментари Харесай

Поредица от аварии в румънската АЕЦ ”Черна вода”

За поредност от повреди в единствената румънска атомна централа "Черна вода " оповестяват през днешния ден медии в Букурещ. Държавната компания "Нуклярелектрика ", която ръководи АЕЦ "Черна вода ", заяви в неделя, че е спряла следено първи блок на централата, поради щета в една от софтуерните системи.
Специалисти проучват повода за повредата, а първи блок на АЕЦ "Черна вода " ще бъде пуснат незабавно щом завърши отстраняването й. В прессъобщението се показва, че прекъсването най-вероятно ще продължи 48 часа. Ремонтните действия няма да имат отрицателен резултат върху личния състав, популацията и околната среда, като се реализират в сходство със характерните процедури на централата, твърдят от "Нуклярелектрика ".
Сайтът "Економика " оповестява, че през вчерашния ден в "Черна вода " е имало втора повреда в другия блок на централата - на помпа, която кондензира парата от турбината. Икономическият уебсайт показва, че през вчерашния ден следобяд е работел единствено втори блок на централата и то на половината от потенциала си.
Атомната централа разполага с два блока от по 700 мегавата, само че през вчерашния ден следобяд е произвеждала единствено 374 мегавата от наличните 1400 мегавата, отбелязва "Економика ". Въпреки обстановката, АЕЦ "Черна вода " продължи да изнася електрическа енергия, поради слабото ползване през вчерашния ден, показва уеб сайтът.
"Нуклярелектрика " понижи потенциала на втори блок на "Черна вода ", с цел да смени мотора на помпата за кондензиране, като реакторът остава обвързван с националната енергийна система, показват от компанията. Очаква се втори блок на централата да проработи на цялостен потенциал след към 16 часа.
Компания "Нуклярелектрика " чака тази година чиста облага от 295,2 милиона леи, което е спад с три % по отношение на миналата година, при общи доходи от 2,14 милиарда леи, според бюджета за доходи и разноски, утвърден от акционерите, отбелязва "Ромъния либера ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР