За пореден случай на агресия срещу медицинско лице съобщава БТВ. Този

...
За пореден случай на агресия срещу медицинско лице съобщава БТВ. Този
Коментари Харесай

Отново агресия към медицинско лице, този път във Враца

За следващ случай на експанзия против здравно лице оповестява БТВ. Този път казусът е от Спешното поделение на врачанската многопрофилна болница.

До спора се стигнало откакто татко на 8-годишно дете, което по думите му е било с доста висока температура, не разкрил здравното лице на регистратурата. В продължение на 15 минути той звънял на звънеца на отделението, само че никой не реагирал.

Впоследствие се стигнало до спречкване и мъжът блъснал здравната сестра. Тя пък съобщи пред bTV, че е пособия на сътрудниците си за три доста тежки случая, а детето, поради което е зародил спорът, не е било в незабавно положение.

„ Интересно ми е рецепционистката каква работа има в шокова зала. На петата минути излиза тази, която е на рецепцията, тъй като към този момент звъним настоятелно. И стартира да вика: Какво си се развилнял, бе? Викам ѝ: Има дете за хоспитализация. А тя ми дава отговор: Ще го хоспитализирам, в случай че желая. Да, тъкмо по този начин ми дава отговор - има очевидци. Започна да се държи надменно. Право в лицето ми се завря и аз не знам по какъв начин съм реагирал. Възможно е да съм я блъснал “, споделя бащата.

„ Все отново регистраторката също е здравно лице и се случва да оказва помощ в обработката на пациентите. Понякога един прави ЕКГ, различен взима кръв за проучване, а трети поставя катетър. Не е целесъобразно, колкото и да си обиден, не е целесъобразно “, безапелационна е доктор Теодора Генова, дежурен доктор.

Медицинската сестра, която отхвърли да застане пред камерата на малкия екран, няма пояснение за експанзията на бащата. Тя съобщи обаче, че ще търси правата си по правосъден ред.

Инцидентът е сниман от видеокамерата, която е сложена в коридора пред Спешното поделение. В момента казусът на принуждение се проверява от органите на реда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР