За пореден път, топ пилотът по мотокрос на община Симитли

...
За пореден път, топ пилотът по мотокрос на община Симитли
Коментари Харесай

Топ пилотът по мотокрос на община Симитли Жулиян Георгиев е новият шампион по мотокрос на България

За следващ път, топ водачът по мотокрос на община Симитли Жулиян Георгиев реализира отличен резултат и се изкачи по стълбичката на триумфите, като сграбчи още веднъж ПЪРВО място всъстезание по мотокрос в България. Надпреварата бе извършена в Айтос, където състезателя на Табак Рейтинг Тим община Симитли - Жулиян Георгиев се състезава в клас МХ1.

Това е следващото съревнование на Жулиян, в което почтено показа своя клуб и цялата община Симитли.

В изявление предmotocrossbg.eu,Жулиян Георгиевсподеля по какъв начин прави оценка миналия спортен сезон и кое съгласно него е най-хубавото му показване.

Как оценяваш миналия съсетзателен сезон?

Този сезон беше много добър за мен! Показвах неизменност на всяко едно съревнование, с минимални неточности в карането. Беше доста мъчно физически и ментално, тъй като нямам опцията да упражнявам много постоянно с мотор. Последните два месеца ги изкарах единствено от съревнование на съревнование, без тренировки сред тях. Като включим също, че отидох на международно със една седмица предупреждение и тъкмо 5 тренировки с мотор за лятото, само че всичко това се дължи на моята добра зимна подготовка, в която прекарах доста часове тежки двуразови и триразови тренировки.

Кое беше най-хубавото ти показване?

Най – огромният триумф за тази година е,че съумях да се докосна до международната сцена и имах опцията да се състезавам против най – положителните състезатели на планетата! Въпреки всички разочарования и компликации през годините, аз съумях да се докосна до върха. Аз имам вяра в моите благоприятни условия и имам вяра, че с верните хора зад тила ми, аз мога да реализира огромни неща в този спорт!

Къде изпита най-голямо усложнение в карането?

Най – огромното усложнение в карането на огромно равнище, е ментално. Освен, че се изисква голяма устойчивост и физическа подготовка, доста огромна част играе душeвността. Един състезател би трябвало душевен да е надъхан, че е най-хубавия! Това разграничава първенеца от посредствения карач, че при най – дребните компликации се отхвърлят. Да се откажеш е най-лесно, мъчно е да продължиш когато няма никаква светлина в тунела!

Кое трасе съгласно теб бе най-добре квалифицирано, на което си карал тази година?

Честно казано не съм изключително удовлетворен от подготовката на надпреварите в България. Имаше 3 кръга на едно и също трасе от общо 9 кръга. Освен това от толкоз доста години нямаме нито едно чисто ново трасе с хубави огромни детайли, всички трасета съвсем в България са за деца, с дребни скокове,малки детайли и къси. Нямаме нито едно същинско огромно трасе за експерти, дълго с огромни скокове и детайли, за същински карачи. Трасетата в България изравняват силите и няма места за изпреварване.

Каква беше конкуренцията? Какво мислиш за равнището на състезателите този сезон?

Нивото в България по никакъв начин не е зле, само че страната отхвърля и затрива доста гении. Мисля, че в случай че се влага в построяването на нови същински трасета и да се основат положителни условия за подготовка на деца, да имат къде да карат. Да се създадат мотокрос учебни заведения с младежи, които са на надълбоко в спорта, хора които в действителност знаят по какъв начин наподобява професионалния спорт. Тогава към този момент България ще има сигурно още веднъж състезатели на най-високо равнище, тъй като имаме огромен капацитет, само че системата те принуждава да се провалиш.

Като играч, какво мислиш за равнището на родния мотоспорт към сегашния миг и смяташ ли, че наклонността е към развиване и напредък?

Тенденцията ще потръгне към напредък, в случай че се влага в верните неща по верния метод с верните хора. Да се влагат пари в момчета, които заслужават и се трудят и желаят да се развиват. По този метод ще дойдат доста нови състезатели и бариерите ще да постоянно цялостни във всички класове, другояче тъпчем на едно място!

Какви са упованията ти за следващата година и какви цели си поставяш за сезон 2024?

Целите ми за идната година са, да бъда по-добър от себе си тази година. Да бъда във допустимо най – положителната форма, в която мога да бъда и да доближи цялостния капацитет на себе си. Да разпространявам спорта от ден на ден в България! Да стимулирам всички хора, които ме гледат и да покажа,че с труд, неизменност, битка може да се реализира всичко от нулата!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР