За пореден път специализираният съд отказа на Миню Стайков да

...
За пореден път специализираният съд отказа на Миню Стайков да
Коментари Харесай

Специализираният съд отказа да освободи Миню Стайков от ареста, за да се лекува

За следващ път профилираният съд отхвърли на Миню Стайков да го освободи от ареста. Той и юристите му още веднъж желаеха по-лека мярка за неотклонение, с цел да може да се лекува. И на днешното правосъдно съвещание предприемачът бе доведен в инвалидна количка, само че съгласно профилирания съд в пандиза има задоволително благоприятни условия за лекуване.

Освен това магистратите считат, че той може да въздейства на очевидци, в случай че излезе от ареста. По време на съвещанието стана известно, че предприемачът страда от анемия, мозъчно и урологично заболяване, а отбраната му твърди, че положението му се утежнява зад решетките. Освен това Стайков пие антидепресанти.

Миню Стайков е в ареста от предишното лято, когато бе арестуван за държане на контрабандни цигари и данъчни закононарушения. По закон трябваше да бъде освободен, защото изтичаше оптималният период за задържането под стража, само че незабавно по-късно профилираната прокуратура му повдигна новото обвиняване - за злоупотреби с еврофондове.

Бизнесменът бе предаден на съд дружно с още петима чиновници на Държавен фонд " Земеделие " за корист с евросредства по аграрни стратегии. Това е второто обвиняване против Стайков и по него следва първо съвещание в профилирания съд.

Първото обвиняване, по което той бе арестуван преди повече от година, е за произвеждане и разпространяване на акцизни артикули без бандерол, само че следствието продължава. Очаква се то да завърши до края на годината.

В края на октомври от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество оповестиха, че е запорирано имущество на Миню Стайков и девет свързани с него лица на стойност над 134 милиона лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР