За пореден път сме свидетели на отвличане на вниманието и

...
За пореден път сме свидетели на отвличане на вниманието и
Коментари Харесай

Сачева се нахвърли върху майките от ”Системата ни убива”

За следващ път сме очевидци на похищение на вниманието и тежка корист на идеята за хората с увреждания. Видяхме опит на една дейна провокация, един злотворен хепънинг, проведен от Вера Иванова и Мая Манолова, да бъде показан като отбрана правата на хората с увреждания`.
С тези думи в постройката на Министерството на труда и обществената политика министър Деница Сачева се нахвърли върху майките от " Системата ни убива ".

Въпреки деструктивния темперамент на държанието на госпожа Вера Иванова, тя е част от работните групи на Министерството на труда и обществената политика и като член като на тези работни групи тя получава информация и документи, информации. Има опция да взе участие в деен разговор и създаването на политиките. Сами преценете дали би трябвало да продължавате да наричате това, което се случва на открито, митинг на майки на деца с увреждания. Това не е митинг на майки на деца с увреждания. Това са политически провокации. Тежка корист с идеите и с това, от което имат потребност хората с увреждания, добави министърът.

Тя се впусна в хвалби: " Общо с пенсиите за 2020 година българското общество с налозите си заплаща и оказва помощ за подобряването на живота на хората с увреждания във връзка с разноски за пенсии, неработоспособност, персонална помощ, винетки, финансова поддръжка и други помощи, като общите разноски са за 2,926 милиарда лв.. Само преди няколко дни одобрихме спомагателни разноски в размер на 122 млн. лв. за персоналните асистенти, има и нарастване на стандарта за обществени услуги с 21 на 100.

Разходите за пенсии са 2 милиарда лв., разноските за персонална помощ /лични асистенти/ досега са 83 741 000 лв., като месечната помощ за дете с трайно увреждане се получава от 26 012 деца, а изплатената сума е 83 963 000 лв., месечната финансова поддръжка по Закона за хората с увреждания доближава до 660 544 души и коства 229 776 234 лв.. Това е единствено за първото шестмесечие, добави още общественият министър и уточни, че бяха признати и три нови закона, касаещи хората с увреждания – Законът за обществените услуги, Законът за персоналните асистенти и Законът за хората с увреждания ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР