За пореден път през последната година и в поредната цветова

...
За пореден път през последната година и в поредната цветова
Коментари Харесай

Русенски Лом се оцвети

За следващ път през последната година и в следващата цветова гама се оцветиха водите на река Русенски Лом, оповестява Нова телевизия. От тръба в западната промишлена зона на Русе, през последните дни изтича вода в сиво, бял или жълт цвят.

През последната година е имало няколко сигнала от живущите в квартала. Това което тревожи хората в последните дни е освен цветът на реката, само че и миризмата.

„ Става дума за води, които в действителност миришат извънредно. Може да се усети даже на улицата, няма и риба”, споделиха пред "Здравей, България " поданици на Русе.

Представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе споделят, че заплаха за екосистемата няма. Превишения на нормите не били открити. Нямало и сигнали за умряла риба и растителност в зоната.

„ Проверките са стартирали преди година. Навсякъде където е допустимо сме създали инспекции. Големите производители имат пречиствателни уреди, само че това не значи, че те не си разрешават произволи. Има издадени актове, а инспекциите продължават”, изясни пред Нова телевизия началникът на отдел „ Контрол на околната среда” в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе – инж. Христо Милков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР