За пореден път премиерът Бойко Борисов демонстрира бодряшко настроение и

...
За пореден път премиерът Бойко Борисов демонстрира бодряшко настроение и
Коментари Харесай

Борисов пак оптимист: В България почти не се усеща, че има пандемия


За следващ път министър председателят Бойко Борисов показва бодряшко въодушевление и оптимизъм на фона на възходящите случаи от ковид у нас и предизвестията на специалистите, че ни чака нов пик на болестта. Според Борисов толкоз добре работи стопанската система и толкоз са разхлабени ограниченията, че „ в България съвсем не се усеща, че има пандемия “. На днешното работно заседание при премиера, здравният министър рапортува броят на новозаразените и приетите в болница на седмична база. Въпреки нарастването, по думите му, разхлабването на част от ограниченията не е довело до сериозен растеж на заболелите.

От през днешния ден още 42 000 възпитаници от прогимназиален и гимназиален стадий се образоват присъствено, рапортува от своя страна просветният министър Красимир Вълчев. Близо 2900 паралелки в страната към този момент се образоват присъствено вследствие на вчерашната заповед на министъра на опазването на здравето.

Към момента общо 460 000 деца посещават класните стаи, а 260 000 учат в електронна среда от разстояние. Отделно има 240 000 деца в предучилищна възраст, които посещават детските градини, посочи Вълчев.

Борисов сподели: " Умората и претоварването при всички поради пандемията е голямо и е извънредно значимо да се поддържа верен баланс. Страната ни е с допустимо най-щадящите ограничения. В България съвсем не се усеща, че има пандемия. Почти не се усеща, че има нещо, което е неразрешено за хората. Вие виждате свободното им придвижване на всички места, спорт, туризъм. Така че с повече оптимизъм ". Премиерът добави, че чака „ скоро да се върнем към естествения живот “.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР