За пореден път представител на Продължаваме промяната заяви в интервю,

...
За пореден път представител на Продължаваме промяната заяви в интервю,
Коментари Харесай

ПП се нахвърлят бясно! Няма да подкрепят това, което не им се предлага

За следващ път представител на " Продължаваме промяната " съобщи в изявление, че партията няма да поддържа нещо, което така и така не им се предлага. От думите на Венко Сабрутев стана ясно, че Политическа партия ще отмъщават на ГЕРБ до дъно като не поддържат безусловно нищо, обвързвано с тях.

„ Продължаваме промяната ” няма да поддържат експертно държавно управление, а ще поддържат политики в Народното събрание, сподели Сабрутев пред Нова телевизия. 
-->
„ Най-важното за България е да има устойчиво ръководство. ГЕРБ смъкна едно устойчиво държавно управление като това на Кирил Петков. Те го направиха с концепцията да ръководят. Сега е тяхна отговорност да създадат държавно управление ”, настоя Сабрутев.

„ Ставаме очевидци на това, че ГЕРБ бяга от отговорност. Това е токсична партия, с която никой не желае да се коалира ”, разяснява още той.

Сабрутев разяснява и апела на ГЕРБ за договаряния за ръководство. „ Първо споделиха, че ще пратят пратеници да договарят. Когато им отказахме, те споделиха – не бе не желаеме коалиция с вас. Така и не разбрахме – желаят ли или не желаят коалиция с нас ”, сподели Сабрутев. „ Ние ще гласуваме срещу тяхно държавно управление.

От ГЕРБ се пробват да ни кажат, че всеки идващ избор ще бъде същият. Това не е по този начин. В последните няколко избора политическата картина се трансформира от ден на ден и повече ”, продължи Сабрутев.

Той още веднъж напомни, че предходната година от Политическа партия с 67 депутати са съставили коалиция. „ Ако ГЕРБ не успее да сформира държавно управление, изводът ще е – в случай че гласуваш за ГЕРБ, получаваш неустойчивост ”, сподели Сабрутев.

Той разяснява, че в 47-ото Народно събрание сред ГЕРБ и Движение за права и свободи имало 80% съвпадения на вота. „ Гласуваш за ГЕРБ, получаваш Движение за права и свободи. Ако гласоподавателите желаят да ги ръководят ГЕРБ и Движение за права и свободи, да гласоподават за тях. Ако – не, има опция ”, разяснява Сабрутев.

Според него от ГЕРБ се опитвали да намерят виновност в другите партии, за това, че не могат да сформират държавно управление. „ ГЕРБ може да направи управническа коалиция, въпросът е дали ще я официализира. ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ” имат задоволително депутати, с цел да сформират държавно управление ”, сподели Сабрутев.

„ Тези партии имат своята коалиция. Ние ще бъдем градивна съпротива ”, добави още той.

Ако се стигне до втория мандат, от Политическа партия ще свикат управителните си органи и ще вземат решение по какъв начин да действат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР