За пореден път жителите на пловдивския квартал „Северен“ изразиха недоволството

...
За пореден път жителите на пловдивския квартал „Северен“ изразиха недоволството
Коментари Харесай

Пет улици от Водния проект на Пловдив с изтървани срокове СН...

За следващ път жителите на пловдивския квартал „ Северен “ показаха недоволството си от работата по огромния воден план, който тече към този момент повече от година в квартала. Няколко дни след крайния период за цялостното довеждане докрай на улиците “Тимок”, “Порто Лагос” (от улица “Въча” до “Тимок”), “Тиса”, “Ян Хус” и “Пантелей Генов” е очевидно, че периодите още веднъж не са спазени.



След многочислени произшествия с пешеходци и коли, забавяния и сигнали към институции и медии от страна на пловдивчани персонално кметът Здравко Димитров пое самодейността и в края на април инспектира обекта. Градоначалникът изиска от компанията реализатор „ Европейски пътища “ да дават линеен график, в който ясно да бъде написано по кое време ще бъдат подготвени всички 18 обособени обекта от настоящия стадий от огромния ВиК план на Пловдив.



Освен петте улици, които е трябвало да бъдат изцяло приключени на 13 юни, бул. „ Марица – Север “ също се извършва със съществено закъснение. Според линейния график, координиран както с изпълнителя, по този начин и с локалната администрация, срокът за довеждане докрай е бил 30 май, като просрочката тук към този момент е повече от половин месец.



Проверка на „ Марица “ сподели, че огромна част от плануваните за довеждане докрай улици към момента са или на трошляк, или е положен едвам първият пласт асфалт. Голяма част от тротоарите също не са приключени, а на трансформиралата се в пословична с случаите си ул. “Луда Яна” върху единствения пласт асфалт, положен след случая с пропадналия автомобил в края на април, към този момент се образувал голям кратер.



Жителите на квартала приканват кмета Здравко Димитров да извърши обещанието си, обещано преди два месеца и да глоби компанията реализатор „ Европейски пътища “. Според живущите в региона забавянията по настоящия стадий освен че основават ежедневни проблеми на хората, само че и бавят идващия стадий от плана, за който към този момент има определен реализатор. Той ще започва едвам откакто настоящите действия по почналите сектори завърши.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР