За пореден път ГЕРБ опитват да внесат напрежение и да

...
За пореден път ГЕРБ опитват да внесат напрежение и да
Коментари Харесай

КСНС заседава днес за Скопие

За следващ път ГЕРБ пробват да внесат напрежение и да нападат президента Румен Радев. Този път обект на неодобрение е свиканият от президента Консултативен съвет за национална сигурност на тематика " Интегриране на Западните Балкани в Европейски Съюз. Роля на Република България в разширението на Европейски Съюз и в процеса на стабилизиране и асоцииране: Република Северна Македония и Албания ". Още в края на предходната година Радев анонсира, че в средата на януари ще има КСНС по отношение на позициите на България за еврочленството на Скопие и Тирана.

" Не разбирам какво постанова свикването на КСНС, откакто има построен народен консенсус в България по тематиката за РСМ и никой не е декларирал желание да унищожи този консенсус и да предложи нов. Със свикването на КСНС може да бъде строшен този консенсус, аз не знам дали не е това задачата. Президентът Радев явно е поемал някакви задължения по време на двете служебни държавни управления и в този момент се пробва да трансферира отговорността върху политическите партии за неуспеха за несъблюдение на тези задължения ", заяде се депутатът от ГЕРБ и ексвъншен министър Даниел Митов.

Миналата седмица водачът на " ИТН " Слави Трифонов изиска поддръжката ни за Скопие да бъде обвързана с рухването на българските визи за Съединени американски щати и Шенген, само че Българска социалистическа партия, " Продължаваме промяната " и " Демократична България " подчертаха, че в съдружното съглашение тематиката е изчистена и сходно искане не е включвано.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР