За пореден път е издадена заповед за ремонт на старото

...
За пореден път е издадена заповед за ремонт на старото
Коментари Харесай

Витоша ски ще обжалва заповед на общината за ремонт на Княжевския лифт

За следващ път е издадена заповед за ремонт на остарялото оборудване - въжен превоз „ Княжево - Копитото “, която е противозаконна и ние ще я апелираме пред българския съд. Това го вършим не от пристрастеност към правосъдни разногласия, а с ясното схващане, че законите са над всичко, разгласи във вторник притежателят на оборудванията на планината над София - „ Витоша ски “.

От компанията считат, че кабинковата въжена линия не може да бъде ремонтирана. В момента Законът за горите изисква лифтът да бъде ремонтиран като новите стълбове бъдат сложени в съществуващите " стъпки " на старите. Не се позволява оборудването да обхване други места.

" Ние не веднъж заявяваме нашата подготвеност да стартираме незабавно подмяната на остарелите уреди, стига да имаме законовата опция за това. На всички към този момент е ясно, че настоящият Закон за горите основава тази неспособност. Призоваваме кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет ясно и тъкмо да формулираме законовите спънки и взаимно да молим към законодателната власт за незабавни промени, с цел да можем да имаме елементарен, съвременен и безвреден транспортен достъп до най-обичаната от столичани планина Витоша. Тезата, че ние можем, само че не желаеме да правим подмяната на оборудванията, е несъстоятелна “, прибавят от компанията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР