За пореден път е имало опити на протестиращи да дават

...
За пореден път е имало опити на протестиращи да дават
Коментари Харесай

СДВР: За пореден път протестиращи се опитват да дават указания на полицията

За следващ път е имало опити на протестиращи да дават инструкции на чиновниците на Министерство на вътрешните работи да стопират коли и да ревизират водачите за алкохол и опиати. Това съобщи по време на брифинг на Столична дирекция на вътрешните работи зам.-началникът на “Охранителна полиция” комисар Тони Тодоров, който дефинира дейностите като неприемливи. По думите му Министерство на вътрешните работи ще "повиши тона на изнасяне на информация и на изложение на мнение ".

Тодоров посочи, че всеки има право на мнение, само че ще носи отговорност за своето държание.

Той разяснява и ареста на Петър Кърджилов по-рано тази заран на “Орлов мост”. В момента се работи по случая.

“Възрастна жена, придвижвайки се с бастун е спряла при протестиращите и е изказала мнението и възмущението си от протичащото се. Един от протестиращите се насочва към нея и я залива с чаша, след което тя му протяга ръка с бастун. В момента и двете страни се намират в Първо районно, само че е неприемливо да се стига до сходни случаи”, акцентира той.

Според него при ареста са спазени всички условия и няма нарушавания от страна на служителите на реда.

Остават блокирани двете кръстовища при “Орлов мост” и на бул. “Цар Освободител” в региона на Президентството. Тодоров изясни, че се водят непрекъснати диалози с протестиращите, а през днешния ден следобяд ще има по-сериозна среща. Той прикани тя да се случи без наличието на медиите.

Столичната община е получила голям брой сигнали на жители, които не могат да стигнат до работа, до магазини, с цел да си напазаруват или до аптека. Идеята е била да се пусне градският превоз по бул. “Евлоги Георгиев”.

Директорът на Дирекция “Аварийна помощ и превенция” Красимир Димитров изясни, че концепцията е била да има разговор с протестиращите, само че до схващане сред двете страни по този начин и не се е стигнало.

Екипи на Столичната община ще останат на място и ще оказват помощ на жителите.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР