За пореден ден беше обявена тревога в Одеса. Властите призоваваха

...
За пореден ден беше обявена тревога в Одеса. Властите призоваваха
Коментари Харесай

Стоките в Украйна по-евтини от тези в България

За следващ ден беше оповестена паника в Одеса. Властите призоваваха за внимание, само че хубавото време накара хората да излязат по улиците на Черноморския град.

Украйна е във война, само че с по-ниски цени на съществени артикули спрямо България. Доходите на украинците, до преди месец, доста надвишаваха тези на средностатистическия българин. Първоначално имаше недостиг на горива, само че той към този момент е обезщетен.

" До началото на войната беше по-скъпо. Сега е малко по-евтино и задоволително. Що се отнася до бензина. Дизелът и газа са по-скъпи ", споделят локалните.

Високата, съгласно украинците, цена на дизела, се образува като такава, заради обстоятелството, че военната техника употребява този тип гориво.

Една от бензиностанциите в града поддържат най-високи цени на горивата. Над 37 гривни коства дизеловото гориво.

" Цената е естествена и търпима. Зареждам бензин за тази Жигула. Преди време цената му беше висока, само че в този момент е добра ", разясняват още жителите.

Правим инспекция и всеобщите супермаркети. Първо за цената на олиото и хляба. Тази жена пазари от по-висок ценови клас съществени артикули.

" Нормални цени. Добри цени, както си бяха по този начин и останаха. На олиото е към 68 гривни. А самун? Аз закупувам самун от 30 гривни, само че има по 20, 17 гривни. Цената е без смяна ", споделят още те.

Олио може да се откри и на цена от 46 гривни, което е към 2 лв. и 80 стотинки. Хлябът е от 60 стотинки до лев и шейсет. Този стандарт се резервира при всички артикули от потребителската кошница.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР