За ползите от чесъна се знае много. Той не само

...
За ползите от чесъна се знае много. Той не само
Коментари Харесай

Никога не изхвърляйте обелките от чесъна!

За изгодите от чесъна се знае доста. Той освен усъвършенства усета на храната, само че и оказва помощ на тялото да се оправи с доста болести.

Но на малко на брой е известно, че в действителност обелките му са същинският врач. Тайната им се крие във високото наличие на кверцетин.

Известният доктор Аткинс избира да предписва кверцетин на пациентите си, които страдат от разнообразни форми на алергии, защото съгласно него това е най-хубавият антихистамин.

Други лекари предписват този антиоксидант като средство за попречване на сърдечно-съдови болести.

Хората, които го одобряват в огромни количества, са със доста по-нисък риск от инфаркти и инсулти и от формиране на кръвни съсиреци.
 Против всеки грип и простуда - чесновата вода! Против всеки грип и простуда - чесновата вода!
Студеният сезон идва с редица грипове и настинки, от които ние непрекъснато се чудим по какъв начин да се предпазим. Имуностимуланти, медикаменти, вита...

Витамин Р, както още е прочут кверцетинът, се употребява необятно в медицината и спорта. Той укрепва освен имунната система, само че и стените на кръвоносните съдове и по този метод предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

Употребата му в козметологията е в положение да забави разрушаването на хиалуроновата киселина в кожата, което значи, че той е идеалното средство за процедури срещу стареене. Затова в никакъв случай не изхвърляйте люспите от белия чесън. С тяхна помощ ще си приготвите лечебна напитка. Но за задачата би трябвало да съберете огромно количество от тях за интервал от към месец. През това време съхранявайте люспите на хладно и изсъхнало място.

Ще ви е нужна шепа от обелките от чесън, с цел да приготвите дневната доза на лечебната напитка.
 Защо всеки стартира да поставя ЧЕСЪН под възглавницата си Защо всеки стартира да поставя ЧЕСЪН под възглавницата си
Чесънът несъмнено се счита за една от най-мощните супер храни. Неговите изгоди са незаменими и по тази причина експертите ни поучават да го ко...

Предварително ги изплакнете добре под течаща вода.

Сложете 1 л вода да заври на котлона. След към 3 минути прибавете люспите. Оставете течността да се кисне 6-8 часа. Може да я приготвите от вечерта. Никога не я консумирайте гореща или леко затоплена.

Всеки ден би трябвало да консумирате по 4 чаши от течността. Така че преди да започнете осъществяването на курса, авансово си набавете нужното количество люспи. Той е с дълготрайност 7 дни. Препоръчително е всеки месец да се прави по един курс.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР