За по-малко от два месеца хиляди добри българи събраха 100

...
За по-малко от два месеца хиляди добри българи събраха 100
Коментари Харесай

За по-малко от 2 месеца събраха 100 000 лв. за протеза на блъснатата на тротоара Диана

За по-малко от два месеца хиляди положителни българи събраха 100 000 лв. за протеза на 23-годишната Диана Илева, която дружно с две свои приятелки бе блъсната на тротоара в Стара Загора от 18-годишния наследник на локален предприемач.

Тежката злополука стана на 1 октомври на кръговото кръстовище на ул. " Христина Морфова " в града на липите. 18-годишният Никола Михайлов, наследник на прочут предприемач в града, карал лек автомобил " БМВ ", когато поради несъобразена скорост изгубил надзор над колата и тя блъснала вървящите по тротоара три млади дами. При удара най-тежко пострада 23-годишната Диана. Лекарите ампутираха единия й крайник. Другите две дами - на 23 и 27 години, бяха с контузии и фрактури.

Близките на Диана споделиха, че се е наложило на Диана да бъдат направени две интервенции. При първата левият й крайник е ампутиран над коляното, с цел да бъде избавен животът й. След това младата жена е превозена в " Пирогов ", където се е наложило от крайника й да бъдат отрязани още 10 сантиметра.

" Но Диди има стоманен дух и в този момент се нуждае от протеза, с цел да се почувства поне естествен човек. Сумата е непостижима за фамилията ", написаха роднините й в обществената мрежа при започване на ноември м.г. и помолиха за помощ.

За по-малко от два месеца хиляди положителни българи подариха средства и на 30 декември в дарителската сметка на младата жена са събрани 100 000 лв.. Процесът по разработване на протезата е в ход и скоро Диана ще стъпи още веднъж на два крайници.

" Нищо от това нямаше да бъде допустимо без вас, познати и непознати хора, без вашия възторг, поддръжка, без вашето предпочитание да помогнете със средства, само че също по този начин с положителни думи, с дребни жестове, с послания към Диди и нейното семейство, с хрумвания, с каузи, с образуване и присъединяване в базари, концерти, спортни събития, с слагане на кутии, с активизиране на хората към вас, които също да горят за идеята на Диди. Особено сме признателни на родителите и учителите които възпитават едно ново потомство, което не се опасява да се нагърби с видимо непостижими за деца и младежи задания, което възнамерява, провежда и осъществя дарителски акции, които надминаха упованията на всички. Добрите хора които срещаме на всички места където се обърнем за помощ и подпомагане ни дават религия и вяра за едно по-добро споделено бъдеще ", написаха в страницата на идеята, откакто стана ясно, че парите са събрани.

Разследването по случая пък продължава, като от средата на октомври м.г. виновният водач - 18-годишният Никола Михайлов е с мярка за неотклонение " домакински арест ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР