За пети пореден път най-голямата търговска верига у нас Kaufland

...
За пети пореден път най-голямата търговска верига у нас Kaufland
Коментари Харесай

Kaufland България е Топ Работодател за пета поредна година

За пети следващ път най-голямата комерсиална верига у нас Kaufland България бе сертифицирана като Топ Работодател от влиятелния интернационален самостоятелен институт Top Employers Institute. С това самопризнание веригата затвърждава мястото си измежду водещите компании в Европа, които ползват високи стандарти в ръководството на човешкия капитал, грижата за хората, изискванията на труд и развиването на своите чиновници.

Kaufland България получава документа след подробен мониторинг на процесите в компанията. Оценката се изготвя от интернационално жури от самостоятелни специалисти след съвсем 6-месечен разбор на база въведените от работодателя концепции, процеси и принадлежности за ръководство на човешките запаси. Универсалният способ за узаконяване на Top Employers Institute се ползва в над 123 страни по света.

Общо 20 категории подлежат на мониторинг от страна на самостоятелното жури. В съпоставяне със междинните стойности от световното изследване през 2023 година, Kaufland България се отличава с резултати доста над нормата. При седем от индикаторите достиженията на веригата са с над 10% по-високи от междинните за изследването. Сред тях са " Привличане на гении " (над 13%), " Ангажираност на чиновниците " и " Дигитален HR " (близо 13%), " Лидерство " (почти 12%) и " Удовлетвореност на чиновниците " (над 11%).
 Снимка 602689
Kaufland не стопира да усъвършенства личното си показване през годините - от общ резултат от 62% във всички категории през 2019 година, когато компанията е сертифицирана за първи път, до 89,63% през 2023 година В съпоставяне с индикаторите й през 2022 година веригата отбелязва най-значителен прогрес в категориите " Кариера " с растеж от близо 8%, " Ангажираност на чиновниците " - със 7% и " Дигитален HR " - над 6%.
 Снимка 602690
" Фактът, че всяка година представянето ни става все по-добро, приказва за поредните старания, които поставяме всекидневно за възстановяване на грижата към нашите сътрудници. Определянето ни като Топ Работодател за пета поредна година ни стимулира още по-силно да развиваме и надграждаме нашата тактика за ръководство на човешките запаси, с цел да бъдем тези, които постановат трендовете в бранша. За нас е извънредно значимо чиновниците ни да усещат своята основна роля в този развой, да се припознават в полезностите на компанията, както и да имат допустимо най-пълноценен и позитивен кариерен път още от първия си ден в Kaufland България ", разяснява Милена Караилиева, шеф " Човешки запаси " в компанията.

" Благодарни сме за следващата премия от самостоятелната организация Top Employers Institute. Нашата цел е да бъдем един от най-атрактивните работодатели и непрестанно да усъвършенстваме изискванията за работа и развиване на многото ни стимулирани чиновници. Само с тяхна помощ можем всеки ден да предлагаме на нашите клиенти чудесно преживяване по време на извършване на покупки ", сподели Евелин Опел, член на УС на групата Kaufland, сектор " Човешки запаси ".

" Необикновените времена демонстрират най-хубавото от хората и организациите. В програмата ни за узаконяване на Топ Работодатели тази година следим точно това: удивително показване от сертифицираните Топ Работодатели през 2023. Те постоянно са показвали, че се грижат за развиването и благосъстоянието на екипите си. Правейки това, те дружно развиват пазара на труда. Горди сме да обявим и отпразнуваме тазгодишните водещи работодатели, насочени към хората: Най-добрите работодатели 2023. ", разяснява изпълнителният шеф на Top Employers Institute Дейвид Плинк.

Отличието Top Employer е присъдено на Kaufland България, както и на всички останали страни от фамилията на компанията. По този метод с изключение на Топ Работодател в България, Kaufland за поредна година е и Топ Работодател в Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР