За пета поредна вечер в Скопие се провежда протест, организиран

...
За пета поредна вечер в Скопие се провежда протест, организиран
Коментари Харесай

Напрежението в Скопие расте: Протест за пета поредна вечер

За пета поредна вечер в Скопие се организира митинг, проведен от ВМРО-ДПМНЕ на Християн Мицкоски и проруската левица на Димитър Апасиев против френското предложение за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз на РСМ.

Протестът стартира в 19:00 часа локално време. Още в самото начало множеството стартира да скандира против външния министър Буяр Османи, който тълпата назовава "Бугар Османи ". И довечера бяха раздавани плакати на стачкуващите с антибългарски и антиевропейски послания, в това число и с вулгарни надписи. Мицкоски и довечера персонално пристигна да се здрависа с уредниците на митинга. Малко след 20:00 часа протестиращите се насочиха към постройката на Министерство на външните работи и Народното събрание, където нощес се стигна до конфликти. При случая имаше няколко десетки ранени служители на реда.

Тази вечер близо до Търговския център "Мавровка " се стигна до конфликти с група албански младежи, които хвърляха камъни и други предмети против стачкуващите. Все още не е ясно дали има потърпевши при този случай.

Днес в Народното събрание в Скопие се организираха и първите съвещания с партийните водачи във връзка с френското предложение. От ВМРО-ДПМНЕ "поискаха 6 ремонти " и приканиха за нови митинги.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР