За пета поредна година абитуриенти-сираци ще получат еднократни стипендии от

...
За пета поредна година абитуриенти-сираци ще получат еднократни стипендии от
Коментари Харесай

Благотворителната кампания С тениска на бала ще се проведе за пета поредна година

За пета поредна година абитуриенти-сираци ще получат еднократни стипендии от по 2000 лева за продължение на образованието във висши учебни заведения. Това ще стане в границите на благотворителната акция " С тениска на бала ", проведена от компания-вносител на коли у нас в партньорство с Българския червен кръст.

Кампанията може да бъде подкрепена освен от сегашни, някогашни или бъдещи зрелостници, само че и от всички останали на уеб страницата www.steniskanabala.bg/. Ако направеното подаяние е над 20 лв., правещият го получава като подарък тениска-символ на самодейността. 305 000 лв. са събрани за 4 години от съществуването на акцията. Дарителите са близо 5 500, а с парите са обезпечени 141 стипендии и спомагателна финансова помощ за триумф на 36 студенти.

Петя Миланова, живяла няколко години в дом за деца в неравностойно състояние в село Доганово, е един от студентите-първокурсници, получили стипендии. Тя към този момент учи по специалността " Човешки запаси " в Университета за национално и международно стопанство и ето защо възнамерява да похарчи парите:

" За по-нататъшни някакви разходи около образованието или за някакви карти, да речем за градския превоз ми е нужна карта ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР